Posle godinešnata “Evrovizija” i pobedata na Ukraina se počesto može da se slušne konstatacijata deka Evrovizija odmana ne e natprevar na muzika, tuku deka e LGBT manifestacija so politička pozadina. Ako realno se analiziraat učesnicite i nivnata kostimografija, šminka,koreografja i scenografija, pa i specijalnite gosti vo show programata, evidentno ќe dojdeme do zaklučokot deka Evrosongot prerasna vo svoevidna LGBT parada koja na eden gala način gi propagira pravata na ovaa zaednica i nejzinite vrednosti. Nekoj ќe praša što ima lošo vo toa koga site lugje imaat pravo na samoizjasnuvanje i opredelba sto e ok, no ne e ok taa grupa na lugje vešto manipulativno da ja prevzema najmuzičkata manifestacija i da ja koristi vo sopstveni paradni celi, pretvorajќi ja vo svoevden cirkus koj veќe nema mera i asocira na razvratnost i blud.

E koga sme tokmu kaj učesnicite od gej populacijata koi se najbrojni na ovaa manifestacija redno e da go spomeneme i našilot lanski prestavnik, Vasil Garvanliev koj tokmu pred minatogodišniot evroviziski nastan gordo ja obelodeni svojata seksualna opredelba. Godinava povtorno vo presret na evroviziskite slucuvanja, Vasil se oglasi povtorno od stranstvo za da soopšti deka e zaljuben i deka se veril za partnerot so koj mu se slučila ljubov na prv pogled.

Estradniot magazin “Backstage” kako najradoznal prv go kontaktiraše Garvanliev i od prva raka gi otkri poedinostite za gej veribata što naskoro ќe se proslavi i vo Makedonija.

Mora da konstatirame deka Vasil dodeka zboruvaše za svojot verenik ne ja simnuvaše nasmevkata od liceto, a posebno beše gord koga go pokaža zlatniot prsten na rakata koj ja simbolizira serioznosta na vrskata.

Toj otkri deka verenikot go zapoznal vo Amerika i deka toj ne znael so što se zanimava Vasil, tuku deka im se slučila ljubov na prv pogled i deka vednaš znaele deka toa e toa!

Vo intervjuto Garvanliev prizna deka često meditira i gi beleži svoite želbi kako bi mu se slučile menifestacii što gi posakuva, pa taka otkri deka vo toj beležnik bila želbata i za Evrovizija, no i za posakuvanata ljubov.

Isto taka prizna deka prv za negovata veridba doznal brat mu koj go povikal lično, a duri potoa drugite členovi od familijata, naglasuvajќi deka za eden mesec doagjaat vo Makedonija, pa ќe moze najbliskite lično da go zapoznaat idniot zet.

Na krajot potvrdi deka razmisluva i za svadbena ceremonija, za koja reče deka seušte ne znae na koja destinacija bi ja organiziral, zošto se čuvstvuva kako gragjanin na svetot, pa ne mu e problem familijata i gostite da gi odnese na odredena lokacja na koja ќe odlučat da go kažat sudbonosnoto da.

Od ovaa storija očigledno e deka i nie ja dobivme prvata gej celebrity ličnost, koja nema problem da progovori javno za svojata intima, pa zatoa red e da im posakame mnogu ljubov i harmonija vo zaedničkiot život.

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila