U okviru američke turneje, čuvene književnice Gordane Petković Laković, pod nazivom “Karavan sreće” održana je promocija zbirki poezije za decu “Radoznalica” i “Neka raste naše drvo” ,7. maja u San Diegu. Naš Portal je iz pera jedne od urednica, Slavice Momaković, o tome objavio najavu.

Na naše pitanje “koji je razlog posete bio San Diegu”, književnica je odgovorila:

  • Razlog za posetu je bio da deci koja pohađaju srpsku školu održim književnu igraonicu i upoznam se sa srpskom zajednicom u San Diegu. Kroz igraonicu predstavljam svoju poeziju, a kroz interakciju sa decom saznajem koliko govore srpski jezik. Prema tome oderedim kako i šta ćemo se igrati, koje pesme slušati, koje koreografije izvoditi. Kroz sve to ih učim moralnim i ljudskim vrednostima, pričamo o ljubavi i kako se pokazuje, koliko je važna sloga i kako sloga gradi kuću, koliko je važno prijateljstvo i porodica, odakle su i zašto time treba da se ponese, itd.

Kako je bilo među mališanima i našim ljudima u Kaliforniji (San Diegu), najbolje ilustruju I njene reči koje je podelila na svom Facebook profilu, sa propratnim slikama koje, uz njenu dozvolu i obajavljujemo u prilogu.

  • Dоći kоd vas je bilо jednо оd оnih gоstоvanja kоje se pamte pо dоbrоj vibraciji. Bili ste divni dоmaćini, imate divnu decu i vidljivо je da ulažete veliki trud i rad u njih. Dragо mi je da ste slоžni u napоrima da deci prenesete našu lepu srpsku kulturu i tradiciju, jezik i ćiriličnо pismо, veru i оbičaje da ne zabоrave svоje kоrene. Nadam se da sam i ja danas tоme dоdala svоj skrоmni dоprinоs. Hvala svima kоji ste mi оmоgućili da predstavim svоja dela za decu i da se družim sa svima vama, a pоsebnо Vesni i Darku – napisala je Gordana Petković Laković.

Treba reći da je na ovoj turneji Gordani društvo trebala praviti njena imenjakinja, čuvena slikarka i ikonopisac, profesorica Nenadović ali je zbog smrtnog slučaja u familiji, morala otkazati.

Gospođa Petković Leković koja inače živi u Torontu (Kanada), turneju je započela “Karavanom sreće” u Čikagu, 4. maja, u Akademiji Svetog Save. O druženju tamo je napisala:

– ČIKAGO HVALA. Bilo mi je izuzetno zadovoljstvo da se družim sa vama. Škola i učiteljice su vrhunski organizovani. Deca Akademije Sveti Sava prepametna, preslatkaaaaa i predodobraaaa. Srce mi je puno radisti. Uživala!

Sutradan, 5. maja održala je promociju svojih knjiga u Srpskoj narodnoj odbrani. Tim povodom, Gordana je napisala:

Čikago SNO. Bilo je zadovoljstvo upoznati neke nove ljude i družiti se sa njima. Na slici predsednik SNO Dragan Vujošević, konzul Milan Varadinović, Anita Kostić, supruga generalnog konzula Aleksandra, slikarka moja Gordana Nenadović itd…. Hvala što ste bili divna publika. 🌹Svoju američku turneju ova vrhunska književnica, završava u nedelju, 8. maja, u crkvi Hristovog Spasenja (1424 S Baldwin Ave, Arkadia, California sa početkom u 1pm).

Poželimo joj mnogo uspeha i sreće u daljem korisnom u humanom radu.

Kopirajte donje linkove da biste videli dečije recitacije:

https://www.facebook.com/560008638/videos/595782671645330/

https://www.facebook.com/560008638/videos/710029106786491/

https://www.facebook.com/560008638/videos/5315322938498068/

 


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila