Izjave za naš Portal daliu su: Mala Cana, Goci Bend i Andrija Bajić.

Cana sa Čičkom i Gocijem

Popularna pevačica Mala Cana ponovo nas je iznenadila sa novom duetskom pesmom “Grom” koju je ovih dana snimila sa čuvenim Goci Bendom. Sudeći po tome da je samo za tri  dana njihov snimak na YouTube videlo preko 100.000 pratilaca može se reći da je veliki hit na pomolu. Još uvek u premijernoj atmosferi i dobrom raspoloženju zatekli smo Malu Canu, Goci Bend i autora pesme “Grom” iskusnog kompozitra i doajena narodne pesme Andriju Bajića i saznali kako je nastala pesma i kako su uopšte došli na ideju da je snime.

Ljubazna i uvek spremna za razgovor Mala Cana nam je ispričala kako je nastalo novo izdanje:

“Ideja o pesmi se vukla već godinu dana, želja Gocijeva i moja je bila da uradimo nešto lepo,, veselo i vrcavo. Nije bilo lako posle “Nagazne mine” sa legendarnim Borom Drljačom da se ponovi dobra i originalna pesma. Kome bismo se mogli drugom obratiti nego proverenom “majstoru” za stvaranje dobrih narodnjaka i veselih tema Andriji Bajiću. On je odmah prihvatio i obećao da će takvu pesmu napraviti. Menjao je nekoliko tekstova a onda je iznenada došao na ideju da napiše pesmu “Grom” i uradi melodiju. Prvi put kad sam pročitala pesmu dopala mi se jako. Odmah sam je poslala Gociju i pitala da li mu se sviđa. Naravno, on se oduševio. Sve je posle išlo jako brzo. Otišli smo kod našeg velikog prijatelja Boce Tomaševića u Rumu, vrsnog muzičara, aranžera i snimatelja. Ostavili smo mu materijal. Ubrzo sam otpevala moj deo na postavljenu matricu ali smo morali da sačekamo Goci Bend zbog velikih obaveza koje imaju da uklope termin i otpevaju svoj deo pesme. Majstorija Boce Tomaševića mnogo je doprinela pesmi. Ne znam kako, ali je za snimak čuo director produkcije BN MUSIC gospdin Dragan Dmitruk Čičak i zakazao nam snimanje za BN TV u roku od tri dana. Nastala je frka sa vremenom. Snimak nije bio izmiksovan, Goci Bend žive na Palama, ja u Beogradu, mnogo nas je bilo teško organizovati. Došao je taj ponedeljak, sav haotičan: Boca je celu prethodnu noć radio mix za pesmu jedva je stigao da ga završi, ja krenula u Bijeljinu, Goci sa bendom je bio u Čačku, njegovi momci zbog obaveza ne mogu da dođu na snimanje, može sam on, užas. Ne znam šta ću, ne znam gde se nalazim od treme, još nisam bila ni čula konačan snimak. Iz BN kažu, samo dođite makar samo ti, Cano i Goci. Tako je i bilo. Boca je poslao snimak e-mailom, ja stigla na snimanje Goci stigao posle 3 sata, nekako smo uspeli da pesmu snimimo. Bez obzira na sve probleme koje smo imali kad nešto hoće da krene, hoće…

Produkcija BN MUSIC postavila je snimak na YouTube i evo nema 3 dana a pesma ima preko 100.000 pregleda. Oduševljena sam i očekujem da će tek da krene u narod i da će biti veoma slušana pesma.

Kakav utisak je na Vas ostavio Goci Bend tokom saradnje?

Goci i njegova ekipa su predivni momci, dobri drugari, veseli spremni uvek za šalu. Na nastupima uživo izmišljaju tekstove na licu mesta i pevaju po dva sata na melodiju “Gara” a narod ih obožava. Veoma sam srećna što ću moći sa njima da radim gde god im bude odgovaralo, zavisno od koncepcije programa. Drago mi je što se sa mnom ophode kao sa koleginicom, kao sa sestrom. To mi je bitnije od svega, da mogu da sarađujem sa normalnim ljudima, koji nisu zavidni, već su prave kolege po svemu, baš sam oduševljena.

Gocija smo zatekli na putu, na pitanje da li je zadovoljan sa novom pesmom odgovorio je:

Kako da nisam, zadovoljan sam jako kao i članovi benda, a vidim i da su naši obožavaoci zadovoljni. Oni vole naše pjesme, o Gari možemo pjevati cijelu noć svi će biti zadovoljni. Ovo sa Malom Canom je jedno osveženje, sa njom smo se uklopili fenomenalno. Ona je za razliku od mnogih pjevačica puna energije i “vatra je živa dok pjeva”. Ima odličan repertoar, pjeva i ženske i muške pjesme i potpuno se uklopila u naš stil pjevanja. Očekujemo svi veliki uspeh sa pjesmom “Grom.” 

Drago mi je da smo ostvarili saradnju sa legendom narodne muzike Andrijom Bajićem koga obožavam kao i Braću Bajić od ranog djetinjstva. Oni su bili u mom kraju na Romaniji kraljevi sa njihovim pjesmama. Hvala mu za ovu divnu i veselu pjesmu. Srdačno pozdravljam sve čitaoce vašeg portala “Svet Australia”, imam informaciju da ste vrlo čitani i da vas mnogo ljudi širom svjeta prati. Čestitam! Živjeli!

Veoma prijatan razgovor imali smo sa autorom pesme “Grom” Andrijom Bajićem od nedavno dobitnikom statusa “Istaknutog umetnika” i dobitnika nagrade  “Nacionalni Estradno Muzički Umetnik Srbije”. Njegov komentar o pesmi i izvođačima je sledeći:

Šta da vam kažem, Mala Cana je snimila pesmu “Nagazna mina”, pa onda pesmu “Zemljotres” pa evo sada pesmu “Grom” sa Goci Bendom. Jedino što ostaje od “vremenskih nepogoda” je da snimi pesmu: “Poplava” (smeh).

Kad smo pričali sa Gocijem složili smo se da pesma mora biti vesela, jer su Cana i Goci vragolaste osobe a takve narod voli…

Mislim da sam pronašao dobru temu i muzički i tekstualnu i da je to to, da su to oni!  Reakcije su super i vidim unapred da će pesma lepo proći kod publike što im od srca želim.

Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila