OVO PRIZNANJE DOŽIVLJAVAM KAO KRUNU RADA SVEGA DO SADA POSTIGNUTOG 

Poznatom tekstopiscu, idejnom tvorcu, organizatoru i direktoru “LIRA” festivala Miroljubu Bučiću, nedavno je u Kombank dvorani Doma sindikata u Beogradu uručena “ZLATNA PTICA”, najveće moguće priznanje za doprinos estradno-muzičkoj delatnosti od strane Saveza estradno muzičkih umetnika Srbije. Tim povodom zamolili smo gospodina Miroljuba za kraći intervju u želji da saznamo kakvi su njegovi ustisci i ipresije sa ovog prestižnog događaja.

Počastvovan sam zaista, jer je ovo veliko priznanje došlo od institucije koja je više nego respektabilna i ugledna, čime sama nagrada još više dobija na važnosti i značaju. Lep je osećaj kad neko na pravi način vrednuje vaš dugogodišnji rad i kad prepoznaje kvalitet i visoke domete tog rada, što me čini zadovoljnim i nekako profesionalno zaokruženim. Ja sam u dosadašnjoj karijeri izdobijao dosta nagrada i priznanja u domenu moje stvaralačke delatnosti, ali ovo priznanje doživljavam kao krunu rada svega do sada postignutog, mada mislim da još nisam iskoristio ni polovinu svojih realnih kreativnih kapaciteta, da mnogo toga mogu još da postignem i da su tek preda mnom veliki i krupni uspesi.

Odavno već važite za veliko ime na estradno muzičkoj sceni, afirmisani ste, potvrđeni i dokazani tekstopisac koji je pisao za najpoznatija pevačka imena. Koliko Vas uloga organizatora i direktora festivala udaljava od osnovnog stvaralačkog opredeljenja?

Moram priznati da mi dosta energije odlazi na bavljenje nekreativnim detaljima koji čine tako važan segment manifestacije koju organizujem, kao što je njena finansijska konstrukcija, tehnička strana, markentiška itd…

Prostora za bavljenje onim u čemu sam najjači i što najviše volim, a to je pisanje, kreativnost, stvaranje, samim tim je manje, pa nekad imam utisak da se bavim mnogo više svima drugima nego sobom, ali s druge strane i ovo priznanje koje sam dobio na neki način pokazuje da ni moje organizacione sposobnosti nisu slabe.

Kad smo već kod toga, kako teče organizacija ovogodišnjeg jedanaestog “LIRA” festivala?

Veoma sam zadovoljan do sada postignutim. Dosta je pevača koji su već prijavili pesme s kojima će nastupiti 23. septembra, neki su u fazi snimanja, drugi opet u fazi odabira pesama. Sve ide nekim svojim uobičajenim tokom. Ima naravno kao i svih ranijih godina realnih poteškoća i prepreka koje donosi vreme u kome živimo, ali ja sam već navikao da sve u hodu i rešavam i preskačem, tako da će oni koji redovno prate “LIRA” festival ponovo uživati u pravim narodnim pesmama.

Redakcija portala “Svet Australia” Vam želi uspešnu organizaciju i uspešan jedanaesti “LIRA” festival, takođe, čestitamo Vam na nagradi koju ste dobili i koja je bez ikave sumnje potpuno zaslužena i u pravim rukama!

Hvala vam najlepše, takođe, hvala na interesovanju, pažnji i prostoru koji mi poklanjate. Naravno, veliki pozdrav od mene za sve vaše čitaoce.

Slavica MOMAKOVIĆ 


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila