Humanost uvek ima svoj vlastiti glas i lepotu i najbolje govori o sebi i ljudima koji je sprovode.

Ona kao sunce sija sa mesta gde je učinjena, pa i ovoga puta, jer je njena svetlost stigla do naše redakcije i širi se celim svetom. Vest da je počela gradnja  hrama “Svih Svetih” u Adranima kod Kraljeva, Pravoslavne Eparhije žičke stigla nam je u vidu pisma kojeg nam je poslao umetnik iz Čikaga Dragan Negovanović, harmonikaš, kompozitor i producent, sin legendarnog Novice Negovanovića koji je rodom bio iz Adrana i čija je svojevremno velika želja bila da pomogne u izgradnji pomenutog hrama. Na žalost Novica nas je prerano napustio, nije dočekao da vidi temelje crkve. Dragan je pozvan od strane crkve da pomogne i obavesti zainteresovane prijatelje, vernike, o donatorskoj akciji sa nadom da će se i oni pridružiti. Saznavši za očevu veliku želju da pomogne izgradnju hrama Dragan Negovanović je nastavio da korača njegovim stopama i zajedno za familijom Negovanović priključio se humanitarnoj akciji  koja je u toku. U pismu koje je ispred vas Dragan Negovanović je sve dokomentovao.

Dragan Negovanović

Poštovani prijatelji,

Obraćam vam se u ime Pravoslavne Eparhije žičke i famijije Negovanović za pomoć izgradnje Hrama “Svih Svetih” u Adranima kod Kraljeva koja je počela. Adrani su inače rodno mesto mog pokojnog oca Novice Negovanovića koje je on u svojim pesmama sa mnogo ljubavi opevao.

Sveštenik Miroslav Antić – jerej me je kontaktirao uz blagoslov vladike žičkog g. Justina da pomognemo koliko je moguće i uz Božiju pomoć izgradimo naš prvi i jedini Sveti Hram u Adranima. Meni je izuzetna čast pripala da vam se obratim i zamolim za vašu pomoć. Siguran sam da bi moj otac dao sve od sebe da pomogne da je tu sa nama ali znam da nas sa osmehom gleda sa neba. Sveštenik Miroslav mi je rekao da je potrebno da se prikupi 7500 eura za ikonostas za naš hram i da bi bilo poželjno da stigne do 1. jula 2022. godine, kako bi radovi tekli po planu.

Obraćam vam se ovim putem sa molbom da nam pomognete u ovom istorijskom m, kulturnom i duhovnom poduhvatu. Svaki dobrovoljni prilog je dobro došao i zahvalni smo na svakoj pomoći.

IMG_8385

(Kliknite na link iznad da pogledate video prilog)

Zainteresovani mogu uplatiti na ovaj link   https://gofund.me/e8dca2d1

U ime Eparhije žičke i familije Negovanović zahvaljujem se unapred na pomoći i poverenju i garantujem da će te o svim našim koracima biti unapred obavešteni. Sav prikupljen novac biće uručen do 6. avgusta kada je planirana godišnjica mom pokojnom ocu. Ako Bog da da se okupimo u našem novom Hramu uskoro.

IMG_8384

(Kliknite na link iznad da pogledate video prilog)

Hvala cenjenoj redakciji portala “Svet Australia” na prostoru, upućujem im mnogo pozdrava, kao i svim čitaocima širom sveta, sa željom, da  dobrota mir i ljubav vladaju ovim svetom.

Vaš, Dragan Negovanović


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila