Najveća zvezda pop muzike na Balkanu, Neda Ukraden, inače diplomirani pravnik i profesor engleskog jezika, ovih dana privodi kraju jednomesečnu turneju po Americi koja je izazvala nezapamćeno interesovanje. U svim gradovima u kojma je nastupala tražila se karta više… Osim brilijantnih nastupa, velikih hitova, izuzetno dobre energije, na njenim koncertima bila je prisutna publika svih generacija, iz svih krajeva stare Jugslavije, takođe sa celog Balkana, jer se moglo sresti mnogo bugarskih i rumunskih posetilaca. Koncerte je pratio orkestar vrhunskog harmonikaša Miće Radovanovića.

Diva zabavne muzike Neda Ukraden, u svojoj grandioznoj karijeri, zahvaljujući njenom raskošnom glasu i maestralnim interpretacijama, prodala je preko 5 miliona ploča, ovom prilikom prisetićemo se njenih bezvremenskih hitova: “Zora je”, “Boli boli”, “Samo je nebo iznad nas”, “Da se nađemo na pola puta”, “Na Balkanu”, “Došlo doba da se rastajemo”, “Oči tvoje govore”, “To mora biti ljubav”, “Srce u srcu”, “Dobro došli”, “Šaj rode šaj”, “Evo sviće”,  “Jednom kad ovo prođe”, itd…

Sa nastupa na Floridi

U Čikagu na početku turneje u “Compass Areni” na dočeku pravoslavne Nove godine, Neda je imala fantastičan nastup o kojem se još uvek govori. Zbog velikog intersovanja, njeni oproštajni koncerti biće ponovo u Čikagu, održaće se u subotu 12. februara u “Cafe Mirage” na adresi: 9845 Lawrence Ave, Shiller Park, IL 60176 i u nedelju, 13. februara u restoranu “Zora” na adresi: 8445 W Lawrence Ave Chicago iL 60656.

Nedu smo zatekli na Floridi u Majamiju gde se odmarala posle izuzetno uspešnog radnog vikenda. Putem telefona smo saznali njene utiske sa turneje.

Susret sa Sarajlijama u Clearwater-u na Floridi kad su zapjevali “Sarajevo gdje je moja raja”

Dobro došli Nedo u Ameriku, kako je bilo posle 10 godina pauze ponovo se družiti sa Vašom vernom publikom? 

Hvala, bolje vas našla, svaki susret sa publikom, posebno u Americi i Australiji prepun je emocija i susreta sa nekim dragim ljudima, sugrađanima, prijateljima. Tu se pusti i koja suza i obnove se sećanja na neke davne dane, druženja. Tako je bilo u Phoenix-u u Arizoni, i na Floridi u Clearwater-u i u Miamiju. U Clearwateru je bilo veoma emotivno u susretu sa Sarajlijama kada smo zapjevali moju pjesmu “Sarajevo gdje je moja raja”.

Kakve ste utiske poneli iz ostalih gradova gde ste nastupali?

Sve baš sve, je bilo jako dobro, organizacija, poseta, druženja sa divnom publikom, prijateljima, bilo je veličanstvenih momenata.

Dolazite ponovo u Čikago na radost mnogobrojne publike.

Da, na zahtjev publike održaću oproštajne koncerete u subotu 12. februara u “Cafe Mirage” i u nedelju 13. februara u restoranu “Zora”. U ponedeljak se vraćam za Beograd.

Hvala Nedo na razgovoru, želimo Vam uspešne koncerte i srećan put za Beograd.

Hvala Vama, uz mnogo pozdrava vašim čitaocima.

Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila