AVTOR: Biba KRNČESKA

Postojat pejači na čii novi pesni sekogaš iskreno se raduvate duri i pred da gi čuete, zatoa što nivnoto ime, glas i profesionalizam se svoevidna garancija za uspeh, pa znaete odnapred deka ona što go srabotile nemože da bide osredno i prosečno, tuku naprotiv posebno i vrvno. E tokmu takov pejač e proslavenoto grlo Lenče Kukiќ koja na samiot start od Novata 2022 godina ni priredi fenomenalno muzičko iznenaduvanje so nejzinata prva avtorska pesna na srpski jazik “Biser” koja ja snimi za proslavenata  “Grand Produkcija”.

Lenče na Grand

Pesnata e vistinski biser i vo bukvalno značenje i kako melodiska linija i kako aranžman, a osobeno interpretativno, zatoa što osvojuva na prvo slušanje. So ogled na toa što Lenče e vo najubavite godini kako pejač koj pozadi sebe ima bogato muzičko iskustvo, raskošen glas što umee da gi preferira site vokalni tehniki i zrela ličnost koja odlično znae što i odgovara na senzibilitetot i muzičkata ekspresija togaš jasno e deka “Grand Produkcija” dobila vistnski brusen dijamant  koj pod nivnata zakrila samo može posilno da bleska.

Na scena

Pesnata “Biser” ja potpišuvaa dokažani avtori koi se odlično poznati na balkanskite prostori: muzikata e na Husa Beat Street, tekstot na Vesna Petkoviќ, aranžmanot na Jovan Vukičeviќ i Srečko Mitroviќ, a dodeka instrumentalnata izvedba e na harmonikašot Miloš Nikoliќ, klavijaturite na Jovan Vukičeviќ i Srečko Mitroviќ, električnata gitara na Stevan Stiv Popoviќ, a akustičnata i buzukata ja izveduva Petar Trumpetaš. Bas gitara ja sviri Igor Miljkoviќ Čkalja, a za pridružnite vokali bila zadolžena Jelena Mitroviќ. Miksot i masteringot se na Momčilo Timotijević.

Lenče

Ja iskoristivme prilikata na blic da ja prašame Lenče kako se sluči da ja dobie ovaa “Biser” pesna i kolku e taa lično zadovolna od ponudenata kompozicija, a nemoževme da ja odmineme ni temata za stajlingot so koj Lenče zableska na prazničnata “Grand Parada”, pojavuvajki se vo raskošna kadifena toaleta koja ja dopolnuvaše ambientalnosta na numerata.

Pesnata ja dobiv od produkcijata, no predhodno jas veќe kontaktirav so aranžerot Jovan Vukičeviќ za da jas snimame istata numera. Za žal poradi kovidot toa se odolži, za sega vo vistinski moment da se sluči… Zadovolna sum od pesnata bidejќi e napravena za mene i zadovolna sum od ekipata što raboteše na pesnata – skromno vo svoj stil izjavi Lenče koja ni potvrdi deka i na soprugot Goran i na sinot Ivan pesnata osobeno im se dopadnala.

Dama

– Što se odnesuva do izborot na garderoba od sega za site moi nastapi na “Grand” ќe se griži profesionalniot tim na modnata kuќa “Elena Luka”, taka da nivna krecija nosev i na samata promocija  na “Grand Parada”. Beskrajno sum im blagodarna i se raduvam što našata sorabotka prodolžuva, bidejќi veќe se podgotvuva video zapis za pesnata “Biser” vo koj ќe nosam kreacii od “Elena Luka”.

Na kraj vi ja ponuduvame kompozicijata “Biser” odnosno nejzinoto premierno izdanie za da uživate so site setila…

 

 


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila