UPRAVO SMO SAZNALI OD SUPRUGE IRENE, ZORAN KALEZIĆ JE OPERISAN I BUDI SE IZ ANASTEZIJE 

Čuveni pevac Zoran Kalezić koji je za života ušao u legendu otpevavši velike hitove, potvrdio je u našem razgovoru da mora 16. novembra hitno na operaciju kancera pluća. Strepela sam od tog razgovora, brinući kako se oseća, ali on je zvučao dobro, pozitivno, kao i uvek neverovatno iskreno, njegovim prepoznatljivim toplim glasom rekao je:

“U dobrim sam rukama, o meni će brinuti vrhunski tim ljekara mojih prijatelja hirurzi dr Branko Čampar i Dr Caro Pavličić, takođe i kardiohirurg, moj kućni prijatelj Srđan Pavičević koji je bio saglasan da se operacija uradi. Biću operisan u bolnici KBC u Podgorici. Mogao sam da se operisem u najboljim svetskim klinikama, pomogli bi mi moji prijatelji koje imam širom svijeta, ali ja sam odlučio da budem ovde – među svojima. Znam da će doktori u ovome učestvovati ne samo strucno, već i izuzetno emotivno kao moji dobri prijatejlji…

Okružen sam pažnjom velikom, tu mi je sestra, familija, prijatelji… Bogu hvala da imam ovu ženu, moju Irenu, koja me čuva kao oči iz glave. Ljubav nas je spojila sve je to u redu, ali ja sam u njoj osetio ono ljudsko od kad sam se razbolio, onu iskrenu brigu, od mene se ne odvaja”.

Znajući da je operacija danas, kontaktirali smo Irenu, suprugu Zorana Kalezića i pitali da li je opecija izvršena i kako je Zoran? Dok sam završavala redove ovog intervja stigao je odgovor:

“Jeste, Zorana su operisali danas vrsni i najbolji grudni hirurzi Dr. Branko Čampar i Dr Caro Pavličić. Oeracija je završena u 5 sati posle podne. Zoran se trenutno polako budi iz anastezije nalazi se na intezivnoj nezi, sutra je plan da ga vrate na odelenje. Kako se osjeća više ćemo znati sjutra”.

Karijera slavnog Zorana Kalezića koja traje više od 50 godina, puna životnih preokreta, mnogih uspeha, turneja, raznih muzičkih događaja, putovanja, mogla bi da se pretoči u filmsku priču. Kao vrlo mlad momak koji nije imao podršku od oca da se bavi pevanjem, došao je iz rodnog Kosovo Luga (Crna Gora) u Beograd, prošavši težak i  trnovit put do uspeha, nikada nije posustao, odlučan sa darom proročanskim i verom u sebe išao je dalje i uspeo. Snimivši mega popularne pesme vinuo se ubrzo u pevačku elitu, pevajući na koncertima rame uz rame sa Tomom Zdravkovićem, Silvanom Armenulić, Lepom Lukić, Tozovcem, Cunetom, Šabanom itd. Prodao je preko 20 miliona ploča, gde su mnoge pesme postale antologijske: Pivljanka, Moj život je tužna priča, Tamo đe ognjišta dime, Dobro veče izgubljena nado, Eh da sam malo mlađi, Moj dobri anđele, Kotrlja se život, itd…

https://www.youtube.com/watch?v=IgCwNfzgCOQ

Za vreme stare Jugoslavije među 29 najpopularniji umetnika dobio je status istaknutog umetnika. Vlasnik je mnogih nagrada i priznanja.

Saznali smo da je Zoran neposredno pred operaciju snimio još jedan muzički biser pesmu koja još nije nigde objavljena i za koju kolege tvrde da će biti Zoranov veliki novi hit. Zamolili smo ga da nam otkrije o kakvoj je pesmi reč.

– Pozvao je nedavno sin legendarnog harmonikaša i kopozitora Budimira Buce Jovanovića koji živi negde u inotranstvu, znajući za našu saradnju i prijateljstvo i pitao da li bi hteo da otpevam njegovu pjesmu koja je nastala pre 50 godna. Bez razmišljanja sam prihvatio, jer sve što je Buca komonovao to je muzicko blago. Zoran Vlajić, izuzetan umjetnik na harmonici, napravio je aranžman i pesmu odsvirao onako tipično “bucinski” što mi je dalo još veći elan. Pesma mi se mnogo dopala, snimio sam je… Još uvek je nismo postavili na YouTube, za sada nosi radni naslov “Ljubav čemerna” ali uskoro ćemo… Poslaću vam da je čujete.

U ime redakcije portala Svet Australia i moje ime, želim Vam Zorane uspešnu operaciju i brz oporavak.

– Hvala i doviđenja, puno pozdrava svim mojim prijateljima i publici širom svijeta…

Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila