Svi poštovaoci i ljubitelji narodne muzike znaju za ime Radmila Zekića, vrsnog pjevača koji već decenijama pjeva kvalitetne pjesme. Prepoznatljivog, raskošnog vokala, gradio je svoju karijeru sigurnim korakom, na radost i uz podršku mnogobrojne publike.

Kao prvo poštovani Radmilo, hvala Vam što ste odvojili vrijeme za intervju i čestitam Vam na novoj pjesmi Ima Boga, za svakoga kojom ste obradovali svoju publiku. Možete li nam reći nešto više o ovoj pjesmi i timu saradnika?

– Prije svega želim da vam se zahvalim što ste me kontaktirali i pozdravim sve vaše čitaoce, kao i divnu publiku širom Australije. Pjesma je nastavak uspješne saradnje sa Miralemom Žugićem, koji je pisao i moj veliki hit Uzimajte što želite. Naravno tu je i moj tim saradnika i prijatelja:
Miroslav Mijatović, harmonika
Vladimir Jovanov, bubanj
Mladen MIhajlović,  klavijature
Nenad Vujović, klavijature
Snimano je u muzičkom studiju Moderato u Zvorniku.
Uz ove saradnike dužan sam da napomenem ime Milan Djokića koji je zadužen za produkciju glasa.

Prije najnovije pjesme bili smo u prilici da čujemo 8 Vaših cover-a, objedinjenih u projekat Radmilo Zekić i prijatelji…

Što se tiče covera, to je neki trend bio u ovoj pandemiji Corona virusa, pa eto i ja sam pokušao da ostanem uz svoju publiku i ponudim nešto tako. Čisto da se ne zaboravimo.

Mislili smo da izlazimo lagano iz čamotinje zvane Korona, kako ste Vi proveli ovo vrijeme, znamo da ste iz Kanade prošle godine stigli bukvalno zadnjim letom?

Teško je reći da izlazimo iz Corone, vidimo svi šta se i dalje dešava širom svijeta ali ja se nadam Bože zdravlja da će se sve završiti, onako kako je i počelo iznenada i stihijski.
Mene je sve zateklo na turneji u Kanadi i zahvaljujući mojim prijateljima i menadžeru,uspio sam da se vratim bukvalno kako rekoste zadnjim letom za Beograd.

Kada smo kod letova i mnogobrojnih nastupa i putovanja, imate li neku anegdotu da podijelite sa našim čitaocima?

Bilo je svega i svašta na tim letovima ali možda za mene je najupečatljivije bilo kada su mi karte kod All Italija pobrkali pa sam dva dana pokušao da poletim iz Beograda za Rim pa dalje za Toronto.
U Rimu su mi samo na komadiću papira napisali broj sjedišta i dali mi da se ukrcam.

Vratimo se malo na Vaše početke, rodni kraj i otkrivanje Vašeg pjevačkog talenta…

Ja sam rodom iz Olova, tamo sam završio osnovnu i srednju školu i počeo onako lagano da ulazim u muzičke vode. Svirao sam bubnjeve i harmoniku i uz to uvjek pjevao.
Onda dolaze audicije pjevača amatera i polako se klupko počinje odmotavati.

Snimljeni albumi i singlovi?

Ja sam jedno vrijeme bio pjevač u Slaja bendu i sa njima imam 3 snimljena albuma.
Pored toga imam i 5 mojih snimljenih albuma kao i 3 singla. Uskoro će još par pjesama da izadje i nadam se da će biti slušane kod publike.

Niste promijenili adresu, ostali ste u Zvorniku, a mogli ste da odete gdje ste poželjeli…

Sad da dam tačan odgovor na ovo pitanje ne mogu, jednostavno tako se sve izdešavalo i tu sam gdje sam.

Vaša porodica?

Moja porodica je moj najveći uspjeh.
Supruga i ćerka maksimalno me podržavaju i na neki način daju mi krila da nastavim dalje kroz ove muzičke vode.

Planovi za ovu jesen, ugovoreni nastupi?

Jesen bi trebala da protekne radno ako ovi pandemijski uslovi budu dozvolili.

Poznati ste i kao pjevač koji veoma pažljivo bira svoje saradnike i pjesme koje će pjevati. Da li je to recept, pored velike ljubavi Vaše publike i Vas, za Vaš uspjeh i karijeru?

Mislim da je danas veoma teško doći do dobre pjesme.Jednostavno sve je već ispjevano, pa samo Božija volja i faktor sreće mogu da budu presudni za tako nešto.
Ja ostajem vjeran mojim saradnicima ali i dajem priliku novim ljudima koji imaju nešto što bi bilo zanimljivo za mene i što bi donijelo neki napredak i još jednu stepenicu više u karijeri.

Vaša poruka za čitaoce našeg portala?

Poruka za čitaoce portala bi bila kratka.Ostanite vjerni portalu i čuvajte svoje zdravlje u ovo teško vrijeme. Do neke sledeće Australijske turneje puno pozdrava!

Nadamo se da ćemo se uskoro družiti i u Australiji i Americi kao i širom Evrope na Vašim nastupima. U ime redakcije Vam želim svako dobro u ličnom i profesionalnom životu kao i još mnogo hitova koje željno iščekujemo.

Nataša Glamočanin


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila