• Sinoćnjim (29. jul) koncertom muzičke zvijezde Jelene Tomašević u Prijedoru, svečano je otvorena renovirana robna kuća Patrija, sada regionalni tržni centar. Patrija je od 1979. godine kada je otvorena bila jedan od simbola grada pod Kozarom, noseći ime njenog najvišeg vrha.

Usljed poznatih nemilih istorijskih dešavanja, a zatim i neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, ljepotica grada je tužno ali dostojanstveno starila naočigled svojih sugrađana. Unazad dvije godine je predizeće MG mind kao vlasnik započelo renoviranje ovog ekskluzivnog trgovačkog zdanja koje se prostire na 9,5 hiljada metara kvadratnih. Na vrhu Patrije sada se nalazi restoran-kafe Lafayette, sa veličanstvenim pogledom na gradsko jezgro i pješačku zonu.

Ono što posebno raduje mlade ljude u Prijedoru je činjenica da je 150 njih dobilo svoje, mahom prvo, radno mjesto trgovca u ovom tržnom centru. Najpoznatije robne marke i brendovi su u Patriji otvorile svoje radnje: Tropik, DM,  Mtel, Kultura knjizara, New Yorker…i mnoge druge. Kino sala i igraonice za djecu upotpunjuju vaš boravak u Patriji, vraćajući duh nekadašnjih vremena u ovaj prelijepi grad na Sani, ali u novom, savremenijem ruhu, na radost svih Prijedorčana kao i mnogobrojnih gostiju.
Upravo tako smo se sinoć osjećali na koncertu Jelene Tomašević pred Patrijom, srećno i bezbrižno. Nekoliko hiljada razdraganih ljudi pjevalo je sa Jelenom njene hitove, bez maski, bez straha, bez distance, sa jednom jedinom željom, da se ovaj život nastavi tamo gdje je stao, ljepši, dostojanstveniji i bez svima znanih ograničenja.

Robna kuća prije renoviranja

Robna kuća prije 80 godina

Nataša Glamočanin


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila