Društvene mreže, tačnije Facebook je mjesto na kom možete sresti izuzetno kreativne i talentovane pjesnike i tekstopisce, koji se u stvarnom životu možda fizički nalaze i nedaleko od vas, ali za njih prije niste znali. Takav je slučaj sa mojim današnjim sagovornikom, mojim kolegom, Slobodanom Karalićem, koji kao i ja živi pod planinom Kozarom i sanja svoje pjesničke snove, ispisujući ih decenijama, istim žarom. Tekstopisac za kojeg će se, sigurna sam, čuti u bliskoj budućnosti.

Poštovani Slobodane, upoznajte naše čitaoce sa Vašim djetinjstvom  i rodnim krajem

Rođen sam  1962. godine na Kozari u selu Sigovac koje se nalazi pri samom vrhu moje prelijepe planine. Odrastao sam bezbrižno u zdravoj porodičnoj sredini, a u sklopu prekrasne iskonske prirode i izvorišta kojima je Kozara posebno obdarena. Nakon završetka osnovne škole, školovanje sam nastavio u Sloveniji.

Počeci bavljenja pisanjem?

Čežnja i nostalgija za rodnim krajem inicirale su me da kao srednjoškolac počnem sa pisanjem pjesama. Međutim, brojne odgovornosti koje mi je život nametnuo nakon ženidbe prigušile su ali ne i u potpunosti ugasile moja nastojanja tako se moja zbirka postepeno povećavala te sam s vremenom napisao oko 350 pjesama za muzičko izvođenje.

Objavljene pjesme…

Do prvog javnog objavljivanja mojih pjesama došlo je nakon kontakta sa uvaženim pjesnikom i direktorom pjesničkog udruženja Uteks Milanom Šoškićem koji je iskreno podržao moja nastojanja,te sam s vremenom postao i član Uteksa, a moje pjesme su u nekoliko navrata izašle u prelijepom časopisu za tekstopisce Biseri.

Saradnici s kojima ste do sada sarađivali?

S vremenom su mi pjesme bile sve zapaženije tako da sam dobio podršku i drugih saradnika te su na brojne pjesme urađene melodije i demo snimci neki od tih saradnika su: Danijela Pekez Stokić, Danijela Nenadović Živanović, te kompozitori:
Jakša Abazi i Nurfet Rufa Alibegović, kao i Dragan Stojisavljević.

Prva pjesma snimljena mi je od strane izvođača Nebojše Nikolića ima naziv: “Tamo gde sam rođen” melodiju je uradio Nebojša Nikolić, a aranžman Saša Matić pjesma je bila veoma zapažena na 23-em UTEKSOVOM festivalu i dobila je prvu nagradu za najbolji zavičajni tekst.Uskoro očekujem snimanje još dvije pjesme čije izvođače za sada neću pominjati.

Vaša porodica, hobiji…

Živim u Potkozarju u blizini Banja Luke sa suprugom Lucijom u harmoničnoj porodici i imamo tri sina.Veliki sam zaljubljenik prirode o kojoj sam takođe pisao pjesme kao i o mojoj Kozari. Posebno je poznata: Pjesma o prirodi i recituje se u školama i nadaleko je poznata u regionu.

Planovi za budućnost?

Evidentno je da ću radosno nastaviti svoj rad, takođe gajim nadu da ću uskoro izdati prvu zbirku pjesama obzirom da imam više nego dovoljno materijala.

Poruka za čitaoce www.svet-australia.com?

Za čitaoce www.svet-australia. com šaljem srdačne pozdrave sa Kozare i čast mi je što imam priliku pred vas iznijeti životnu priču o mojim skromnim pjesničkim nastojanjima. Sa zahvalnošću redakciji i koleginici Nataši i hvala na Vašoj ljubaznosti.

Ja Vam se u ime redakcije i u moje ime zahvaljujem na razgovoru, sa željom da pjevači i kompozitori stupe u kontakt i saradnju sa Vama, te očekujemo mnogo lijepih pjesama sa Vašim potpisom u skorije vrijeme.

Nataša GLAMOČANIN


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila