Damata koja napravi dar-mar na se popularnata društvena mreža Tik – Tok i gi sruši site granici koga stanuva zbor za vozrast, godini i animiranje e poznatata biznismenka od Kumanovo, Jagoda Simonovska koja dolgi godni beše na čelo na uspešnata firma za obuvki “Shevro” od Kumanovo.

Vsušnost ovaa ubava zrela žena e primer deka godinite se samo brojka koja voopšto ne treba da ve ograničuva vo radosta, aktivnostite i uživanjeto vo životot. Naprotiv godnite možat da vi bidat ubava prednost ako umeete da im se raduvate na vistinski način. Toa na eden svoj šarmanten, koloriten i šegovit način, sekojdnevno go prezentira i Jagoda koja na Tik- Tok  sledbenicite ja prepoznavaat kako dafinatiktok.

Nejzinite klipovi obiluvaat so aktuelna muzika, so šarenilo od boi i orginalno stilizirana garderoba, so mnogu pozitivni poraki i soveti i sekako so mnogu humor koj na eden specificen i pomalku ironičen način go iskažuva dafina koja za dve godini uspea da ja nadmine fantastičnata brojka od 12.200 folowersi i da zabeleži pola milon lajkovi na svoite videa. Impresiven uspeh koj mnogu pomladi i mnogu poizvikani influenseri i you tuberi ne uspeale da go postignat.

Nekoi se prašuvaat vo što e tajnata na taa vozrasna žena, koja na eden tolku ednostaven, lefteren i pomalku detski način se zabavuva na ovaa društvena mreža? A tajnata kako i vo poveќeto slučai e ljubovta, vo slučajov ljubovta kon životot i site radosti koj toj so sebe gi nosi.

Dafina ja sledat različni generacii, no najbrojni se onie najmladite decata i tinejđerite koi se vpročem i najprisutni na ovaa platforma. Tie često umeeat da i postavuvaat privatni prašanja ili so nea da spodeluvaat različni čuvstva i nesigurnosti pa ne retko se dobiva vpečatok deka dafinatiktok na ovaa mreža e vo uloga na roditel, pedagog ili psiholog. Taa za site niv ima ubav sovet, ubava nasmevka, ubavi zborovi i bakneži koi ne gi štedi i gi dari od srce. Toa ušte ednaš kažuva deka ljubovta osvojuva i pobeduva i deka koga ja deliš ja dobivaš vo neizmerna količina.

Taa denovive so svoite prijatelki e na odmor no toa ne ja sprečuva da spodeluva zabavni momenti od svoeto letuvanje koi dopolnitelno gi inspiriraat tiktokerite za da postavuvaat otkačeni prašanja. No dafinatiktok toa voopšto ne ja zbunuva, naprotiv taa i sama se zabavuva so odgovorite i na eden simpatičen način gi ruši društvenite tabua.

E koga sme kaj društvoto i negovata sovremenost togaš mora da poentirame deka nitu društvoto e zrelo nitu sovremno, zatoa što mnogi mladi generacii se ograničeni vo svoite poimanja za vozrasta pa umeat često da ja prašuvaat dafina kolku godini ima i kako nejzinite i dozvolile da snima za tik-tok?! Prašanje što nitu ima smilsa nitu logika, ama za žal ja pokažuva malogragjanskata sredina što seušte ima silno vlijanie na našite prostori.

Kako i da e ovaa ubava zrela žena koja silno poteseќa na Brigitte Bardot e svoeviden simbol na ženskata emancipacija zatoa što ne dozvoli pravilata da i gi nametne sredinata ami taa stana pravilo vo novata virtuelna sredina.

Golemiot uspeh preku Tik-Tok beše odlična motivacija za Jagoda pa taa pod imeto dafinayoutube otvori i svoj You Tube kanal na koj ja prestavuva igrata Second Life i načinot na koj se igra. Znaejќi ja nejzinata posvetenost i istrajnost ne se somnevame deka i na ovaa društvena platforma taa ќe postigni golem uspeh.

Nejzinoto semejstvo e nejzina najgolema poddrška, a osven ќerkite i zetovcite taa priznava deka najzaslužni za nejziniot uspeh se vnučinjata koi i go otvorile Tik- Tok i ja poddržale vo namerata da snima svoi klipovi.
Deneska osvem vnucite dafinatiktok ima i armija na obožavateli koi i se sekojdnevna poddrška i nejzina motivacija da prodolži da go obojuva ovoj svet so ubava muzika, šareni boi i veseli nasmevki…

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila