Radomir Milić je pjesnik i tekstopisac iz Podgorice koji se čitalačkoj publici predstavio u relativno skorije vrijeme, međutim sigurno je to da je skrenuo pažnju javnosti na svoj dugogodišnji rad, kvalitetnim pjesmama i raznolikim, životnim temama. Skroman po prirodi, kao svi pjesnici, ne žudi za pretjeranim medijskim eksponiranjem, mada svako ko je čitao njegove tekstove može da potvrdi da je riječ o izbrušenom talentu i stilu pisanja.

Poštovani Radomire, recite nam nešto o Vašem djetinjstvu i rodnom kraj?

Rodjen sam u Podgorici 07. 02. 1967. godine gdje sam i završio osnovnu i srednju školu.
Bio sam odličan učenik u nižim razredima i uporedo sam se bavio sportom tj.fudbalom,
zbog kojeg i zanemarujem dalje školovanje što je bilo propraćeno od strane porodice riječima: “Mozak mu ispi lopta”.
Inače kad smo kod zavičaja moje porijeklo je pleme Kuči iz kog potiče čuvenih vojvoda i pisac Marko Miljanov.

Počeci bavljenja pisanjem?

Počeci pisanja poezije datiraju još iz djačkih dana, čak sam i neke pismene zadatke pisao u rimovanoj formi i tad sam dobio prve pohvale .
Dugo godina sam pisao kako bih rekao onako za sebe. Mrzilo me da se učlanim u knjževni klub, ali i to je došlo na red na inicijativu osobe koja je i sama pjesnik, a da bih je poslusao izgovorila je: “”Ti moraš da pišeš, evo ja sam spremna da ne pišem više, samo ti piši.”
Tako je došlo do objave mojih prvih pjesama na FB koje su bile potpisane sa imenom Tajanstveni.

Vaše objavljene pjesme?

Dobijao sam informacije da se ljudi pitanju ko je taj Tajanstveni što ovako piše? Mislio sam da je neka šala u pitanju.
Tad počinjem objave pod pravim imenom, objavljujem pjesme u Udruženju Uteksu i u tom periodu upoznajem moje velike prijatelje Djordja i Ružicu Adam kao i Radmilu Radu Božice.
Uz njihov nagovor i pomoć u realizaciji izdajem svoju prvu zbirku poezije Ključevi srca. Objavljivao sam u više časopisa u zemlji i inostranstvu, eto bas ovih dana u Australiji u Srpskom Glasu je izašla pjesma “Hvala ti Bože”.

Vi kao tekstopisac i profesionalni planovi za budućnost?

U zadnje tri godine napisao sam više stotina pjesama, što ljubavnih, zavičajnih, rodoljubivih, duhovnih.
Što se tiče snimanja pjesama, mislim da ne pripadam tom nekom “klasičnom” stilu tekstopisaca jer ipak su tu vidne razlike izmedju poezije i namjenskih tekstova…
Mada, mnoge pjesme koje su napisali naši velikani pisane riječi su izvodjene i dan danas se pjevaju, tako da nije problem ni  napisati-tekstopisac mada sem nekog interesovanja par pjevača do sada nije snimljen ni jedan tekst.
Ja iskreno ne umijem da  nudim pjesme …Nikad nisam napisao, u ponudi zaštićeno itd…Tu su ko ih vidi vidi ako se sta kome svidi tu sam. (FB profil prim.aut)

A što se tiče planova za budućnost moj stav po tom pitanju je kako i šta Bog da, vrijeme će pokazati da li je nešto bilo vrijedno…
Samo još da dodam ovih dana imam dodatnu snagu, dobio sam unuka Bogdana pa će deda i poneku pjesmu za najmladjeg da piše…

Vaša poruka za čitaoce našeg portala?

Pozdrav za sve ljubitelje pisane rijeci. Dobro došli na druženje putem društvenih mreža, a ukoliko neko bude zainteresovan za neki od brojnih tekstova, tu smo spremni I otvoreni za saradnju.

Poštovani Radomire, ja Vam se zahvaljujem na razgovoru i želim da Vaše pjesme pronađu svoj put kako do čitalaca tako i kvalitetnih pjevača, jer one to svojim kvalitetom sigurno zaslužuju.

Nataša Glamočanin


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila