Kada imate ovako bogatu diskografiju, a jednu blistavu karijeru koja još uvijek traje na radost mnogobrojne publike, možete biti ponosni na svoj pečat u našoj narodnoj muzici. Dragana Radosavljević Cakana, moj današnji sagovornik je svim pjesmama koje je otpjevala i snimila upravo to i dokazala.

Albumi:
1991. Prvi glas Srbije PGP RTB
1993. Rastanak PGP RTB
1994. Cakana PGP RTS
1996. Ti si onaj koji pije PGP RTS
1998. Idi, idi PGP RTS
2000. Nek si proklet ZAM
2005. Vrata raja PGP RTS
2010. Cakana Grand produkcija
2017. Svitanje PGP RTS

Kompilacije:
1993. Cakana

Singlovi:
2008. Bela haljina
2011. Crni biser
2012. Мlado grožđe
2014. Lep kao Bog
2015. Anđeo
2017. Ikona
2018. Aurora
2019. Kad ljubav svoju ljubav nađe

Poštovana Cakana, hvala Vam što ste izdvojili vrijeme za intervju za naš portal, recite nam za početak nešto o Vašem rodnom kraju i djetinjstvu:

Moj rodni kraj je vezan za Kosovsku Mitrovicu , malo mesto Banjska i na kraju Leposavić gde sam odrastala i završila srednju školu.
Detinjstvo kao i svačije u to vreme bez telefona, društvenih mreža ali sa puno prijatelja i mašte dečije.
Od 13-14.god sam trenirala rukomet i igrala u tada drugoj saveznoj ligi bivše Jugoslavije.

Publika voli sve Vaše pjesme, oduvijek ste njegovali kvalitet i po tome ste prepoznatljivi, kako je sve počelo? Znamo da ste u 14-oj godini osvojili nagradu Zlatni akord Kosova.

Od osamnaeste godine sam u Beogradu, gde sam upisala fakultet  i udala se. Sa 14 godina sam osvojila prvu, a sa 15 drugu nagradu za pevanje takoreći višeg ranga od školskog, a to su Akordi Kosova kao i Zlatni glas Kopaonika. Sa sedamnaest godina sam na audiciji za izbor pevača za 7 mladih, ( sastav koji je tada harao bivšom YUG) bila primljena kao pevač, ali se ispostavilo da je to bila njihova marketinška igra iako su tada novine pisale o tome.
Moje sledeće takmičenje je Prvi glas Srbije ali tek 1990. i tu osvajam prvu nagradu i dobijam pravo da snimim u to vreme ploču (LP). Od tada počinje moje bavljenje profesionalno muzikom.
1991. sam snimila prvi album i moja pesma “Osećam” je postala hit na svim radio stanicama. Pesmu je uradio Rodja Raičević a ostale pesme sam dobijala od raznih kompozitora.

Vaša publika je svih generacija i uzrasta, u čemu je “tajna” te neraskidive i uzajamno emotivne i neizmjerne ljubavi?

U svakom slučaju moj prvenac je bio uspešan, a moje dalje bavljenje muzikom se nastavilo uz prilično veliko moje angažovanje i želju da pevam lepe stare tradicionalne pesme ali i da idem u korak sa vremenom i snimam nove moderne narodne pesme.
Tako sam nekako i stekla prave i verne ljude koji su pratili moj rad mije nastupe i postajali moji fanovi na neki način i otud ta uzajamna ljubav.

Vaša porodica?

Moja ćerka Marija živi sad u Moskvi, a moji unuci Uroš i Dunja su se vratili u Beograd na studije. Najmladja Mirka je i dalje sa majkom jer ide u Moskvu u školu
Oni su moja najveća radost i sreca❤️Pripremate li nam nešto novo i kakvi su Vaši profesionalni planovi za ovo ljeto?

Pripremila sam dve nove pesme, a ovo  leto će biti i radno i putovaću na more, za sad u HR.

Poznati ste i kao dama prefinjenog modnog stila i izgleda. Kako se njegujete i koliko pratite modne trendove?

Vodim računa o sebi i svom izgledu malo više možda od onih žena koje nisu iz moje branše, eto češće sam kod kozmetičara ili odem na masaže ali to mi pričinjava i zadovoljstvo jer se umorim od šminke snimanja itd.😜

Ranije sam uživala u tome da kupim firmirane stvari i da olakšam sebi u smislu da ne razmišljam šta obuć,i tako je lakse, sada to nije tako. Prošlo me je, iako volim da imam  uvek  dobar komad za kombinaciju.
Maštovita sam i u tom smislu volim modu i smatram da još uvek zahvaljujući mojoj figuri mogu da se obučem modernije i drugačije.
Često dobijam komplimente za stajling i prija mi to.

Šta bi bio Vaš savjet mladim kolegama koji tek počinju da se bave ovim poslom?

Moja poruka mladjim kolegama je da biraju kvalitetne pesme, da budu fleksibilni, pošteni, uporni i da traju.

Vaša poruka za čitaoce portala?

Veliki poljubac i pozdrav čitaocima vašeg portala❤️🥰

Draga Cakana, ja Vam u ime redakcije i u svoje ime želim mnogo lične i profesionalne sreće i da nas još dugo darujete novim pjesmama uz koje ćemo sigurna sam, uživati


Nataša Glamočanin


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila