Tempoto na život naložuva što pobrzo da se ukrade vnimanieto na javnosta pa shodno na potrebata ne se biraat načini kako da se postigne celta. Toa osobeno im odi od raka na tandemot Momiroski- Nečovski koi se maheri za turbo folk pesni vo koi se opeva aktuelen moment koj go predizvikuva vnimanieto.

Za da e efektot pogolem tie redovno biraat folkerki koi možat da ja “iznesat” pesnata vo siot svoj “potencija” pa taka ovoj pat se odlučija za atraktivnata Sanja Cinceva na koja i ja sročija temata “Kovid i sex”.

Pesnata beše promovirana preku YU Tube kanalot na pejačkata na 12 juni i verojatno e edna od retkite pesni koja ima poveќe dislajkovi od kolku lajkovi…

Velat publika sekogaš e najmerodaven sudija, pa ako sudime po ona što go iskažala publikata togaš jasno e deka ovoj” hit vo najva” kako što go prestavija mnogute makedonski portali e daleku od takva kvalifikacija.

Praktično ovaa pesna žanrovski e totalno démodé što skoro i nikoj poveќe ne go sluša. Nitu e za diskoteka, nitu za letna bavča, splav ili svadba, edinstveno ostanuva za upotreba vo kuќna varijanta megju parovi što si igraat doktor i pacinet.

Toa e porakata i na samiot tekst vo koj se veli: “Ne ignoriraj me, dezinficirajme, meri mi toplina koga me obliva, degustiraj poleka, nemoj na eks, može da e opasno kovid i sex”.

Spotot što ja prati pesnata e isto taka niskobuđeten, se zabeležuva deka ne se posvetilo mnogu vreme i vnimanie na negovata estetika, edinstveno ubavo vo celata prikazana e pojavata na folkerkata koja e vpečatliva atraktivna i zgodna.

Inaku Sanja Cinceva publikata ja prepoznava po nejzinata ubavina, no do sega ne i se posreќilo da pogodi pesna so koja ќe uspee da ostavi pozabeležitelen vpečatok. Za sega vremeto raboti za nea, taa e mlada pa seušte ima fora da” nabodi hit”, ama za toa da go postigne ќe mora malku poveќe da poraboti na svojot muzički izbor, na pesnite koi gi snima i sekako na interpretacijata.

Što se odnesuva do nejzinoto posledno prestauvanje so temata “Kovid i sex” jasno e deka aluzijata so koja se poigrale avtorite e nekako nadminata forma duri i za prosečniot makedonski konsument koj se pomalku se “pali”na turbo-folk, a se poveќe očekuva konečno da mu se slučat pesni koi nema da traat samo dva meseci tuku ќe mu ostanat vo seќavanje za cel život…

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila