Hvala Bogu, završi se još jedna farsa zvana Evrovizija! Iskreno, nisam očekivao da će srpske predstavnice “Hurricane” (Uragan) pobediti, ali ako ništa drugo, zaslužile su zbog lepote i svetskog performansa, da budu ispred mnogih kojima su glasovi deljeni na osnovu dođem ti?!

Od naših iz okruženja, Slovenci, Rumuni, Grci, Kipar, Malta, od kojih smo očekivali poneki poen, uvališe nam krompiruše… Hvala Makedoncima za maksimalnih 12 poena, pa i Hrvatima za 7 poena, ali je opšti utisak da su i oni trebali dati maksimalno, po logici drugih gde jedni druge tradicionalno guraju. Hvala i Albaniji na tom jednom utešnom poenu.
Najveće razočarenje nam je stiglo od Rusa koji nam ne dadoše ni počasni poen, i to nije prvi put.
Ovi iz Evropske Unije su nam takođe pokazali koliko nas žele u svoj sastav. Vreme je da se Srbi počnu buditi i pamet u glavu. Jer i ovo makar političko ali mora se priznati i glamurozno dešavanje, pokazuje šta nam ko misli.
Pokazalo se da je glasanje na Evroviziji čisto političko i da sa zdravim mozgom nema veze. Pobednička pesma od italijanske grupe Maneskin pokazala je i svu nastranost ove kakafonije zvane Evrovizija jer se njihov pevač nije ustezao da pred kamerama “šmrče belo”.


Nijedna od tzv. prve tri pesme, osim možda Francuskinje Barbare Pravi koja je srpskog porekla i pesme “Voila” (Ovde), neće postati hitovi.
Iskreno žao mi je što se Australija nije plasirala u finale a imala je bolju pesmu od polovine učesnika.

Rade BERAK


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila