Mlada pjevačica koja je hrabro zakoračila na muzičku scenu i to prvo na njemačkom govornom području, te svojim sjajnim vokalom osvojila srca i naše publike kroz takmičenje u Zvijezdama Granda, Monika Ivkić! Vrijedna, samopouzdana, uvijek raspoložena za kontakt sa medijima, profesionalac kojoj predviđaju blistavu karijeru. Pjesme koje je snimila, to potvrđuju.

Draga Monika, prvo nam reci kako si? Znamo da živiš u Beču. Kada si iz BiH doselila u Austriju i reci nam nešto o svom djetinjstvu?

Draga Nataša kao prvo veliki pozdrav tebi i svim čitaocima, ja sam odlično. Jeste tako je živim u Beču, tačno sa 2 godine sam došla u ovaj grad. Do 2. godine sam bila kod bake i deke okolina Gradačca i dok su moji roditelji bili u Beču ja sam
odrastala sa bakom i dekom. Imala sam lijepo djetinstvo.

Beč je pun “naših ljudi” narodski rečeno, na svakom koraku se čuje jedan od ex-yu jezika, rodni kraj ti je relativno blizu. Ima li ipak nostalgije i kako je “liječiš”?

Jeste hvala Bogu pa je pun Beč našeg naroda, pa iskreno da kažem poželjela sam da odem u svoj rodni kraj. Nadam se da ću to moći uskoro i povezati sa
svojim poslom pa ujedno i da posjetim svoj grad. Inače su moji drugovi i moja porodica u Beču.

Tvoj muzički talenat, kako je sve počelo?

Kako je počelo? Počelo je tako da sam sa od prilike sa 4/5 godina uz mamine haljine i štikle i četkom stajala na fotelji pred špiglom, tako da su moji roditelji primjetili da imam talenat. Sa
6 godina sam propjevala pjevajući “Što sam tužna cvete moj, danas on ide njoj”, to je pjesma naše velike zvijezde Dragane Mirković, Plači zemljo. Dok su se ostala dječica igrala sa nekim barbikama i autićima ja sam bila ta koja je uvijek plesala, pjevala ili glumila. Tako da ja mislim da sam se rodila za ovaj posao. Jer znate,  ništa ljepše nema kad možete da radite ono što i volite.

“Njemačka traži zvijezdu” 2007.godine?

Jeste, tako je, to je bilo jedno veliko takmičenje. Učestvovalo je  30.000 kandidata iz cijele Njemačke i ja sam osvojila 4. mjesto i usla u finale. Veliko iskustvo, i moram da kažem da sam kroz to takmičenje dosta naučila.

Zvijezde Granda?

Jeste tako je, došla sam do finala i moram da kažem da mi je to takmičenje otvorilo dosta vrata za moju buduću karijeru i napredovala sam u poslu. Ali, naravno još nisam došla do svog cilja, jako je težak i trnovit put, ali šta je u zivotu već lako? Za sve treba čovjek da se bori i bitno je da vjerujemo u nas i naše snove.

Tvoj duet sa Harisom Berkovićem “Neću više da se krijem” je naišao na veliko interesovanje publike, kao i onaj sa Teom Tairović “Samo moj”?

Oni su moje divne kolege i velika mi je čast i zadovoljstvo da imam predivne pjesme sa tako uspješnim i pravim kolegama.

Pjesma Ponos je postala veoma slušana, takođe i pjesme Gad i Ljubav moja. Kako odabereš pjesmu?

Ja sam osoba da kada čujem tekst, mene ili radi ili ne radi. Meni je veoma bitan tekst da mogu da se pronadjem u toj cijeloj priči i da mogu da iznesem te emocije i tu poruku. Dodaću da mi uskoro izlaze nove
pjesme. Prezadovoljna sam
sa pjesmama i jedva
čekam da ih čuje moja publika.

Znam da mnoge zanima tvoj emotivni status, ima li tu nekih promjena?

Moj emotivni status je volim muziku i mikrofon je moja ljubav. Nerazdvojni smo.

Savršeno izgledaš, koliko je ljepota i atraktivan izgled karta više za uspjeh jedne pjevačice i da li to nekad može da bude čak i opterećenje?

Pa znate bitno je da mi koji se bavimo javnim poslom da sve mora biti pod kontrolom, ali u ovom poslu je izgled bitan ali glas je najbitniji.

Jedan običan dan Monike Ivkić? Znamo da si zaposlena, kako uskladjujes posao sa pjevanjem (sad kad krenu nastupi, smijeh)?

Ja se bavim samo muzikom, odlučila sam da se skoncentrisem maksimalno i samo na svoju karijeru. Jedva čekam nastupe, baš je bila
duga pauza ali bitno da smo živi i zdravi!

Da li i  čije muške pjesme rado pjevaš za ženske već pretpostavljamo da su to pjesme  poznatih pjevačica, ali koliki je izazov zapjevati neku staru, mušku pjesmu, legendi nase muzike?

Pa mnogo volim da slušam našu legendu Šabana Šaulića i kad me ponesu emocije onda to ide uz njegove pjesme.

Poruka za čitaoce našeg portala?

Veliki pozdrav za sve čitaoce i uskoro nesto novo stiže od mene!

Draga Monika, ja ti se u svoje kao i u ime redakcije srdačno zahvaljujem na razgovoru, sa željom da nižeš hitove kao i uspjehe na svim životnim poljima.


Nataša Glamočanin


1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila