Estradata e rasadnik na ubavina, tamu nekako najprirodno e pokraj talentot vo paket da ja vidite ubavinata, harizmata šarmot i onoj takanarečen factor X koj često e presuden za nečija kariera. E tokmu site ovie prednosti ušte na samiot početok od svojata kariera gi imaše našata poznata folkerka Viki Srebrova koja i sega vo sedmata decenija predizvikuva so svojata ubavina.

Pred nekoj den taa na društvenite mreži objavi slika od svoite najmladi godini koga kako sedumnaeset godišna igraorka nastapuvala so KUD “Orce Nikolov”vo Holandija.  Slikata kako nepobiten fakt na delo ja pokažuva vonseriskata ubavina na pejačkata koja ušte od najmladi  godini voshituvala so svojata nasmevka i ubavi oči koi do den denešen i se zaštiten znak.

Mnogu od nezinite sledači komentiraa deka ne bi ja prepoznale preku taa slika, no Viki vo duhot na svojot optimizam samo im repliciraše deka mladost si e mladost i so ništo ne može da se zameni.

Interesen e i podatokot deka pejačkata tokmu vo toa vreme, vo 1972 godina na 17 godišna vozrast bila izbrana i za najubava nasmevka na “Večernje novosti” vo togašnata Jugoslavija.

Ednostavno kažano Viki Srebrova beše predodredena da bide estradna ličnost i dama koja so svojata ubavina magjepsuvaše preku malite ekrani. Nejzinata vpečatliva pojava ne go ostavaše nikogo ramnodušen pa svoevremeno beše angažirana i kako model na popularnite modni revii, a pesnata dojde kako “višna na šlagot” i ostana nejzin životen pridružnik zasekogaš.

Vo ne tolku dalečnoto minato na estradata se selektiraa lica so prirodna ubavina koi voedno moraa da poseduvaat i talent, za razlika od sega koga dominiraat takanarečenite starleti koi plaќaat basnoslovni sumi kaj plastičnite hirurzi za da bidat ubavi, a za nivniot talent bezpredmetno e da se zboruva. Tie so pomoš na autotune snimaat pesni i se dokažuvaat kako pejački.

No i pokraj nepobitniot fakt deka vreminjata se menuvaat, a so niv i standardite sepak i vo ovie novi vreminja prirodnata ubavina e fascinacija.

Viki Srebrova toa preku svojot primer go dokažuva, taa i den denes izgleda ubavo, neguvano, privlečno i mladoliko.

Nekoj ќe reče lesno i e na nea imala sreќen život, no toa e samo površno gledište. I Viki imala svoi životni turbulencii no ne dozvolila negativnite epizodi da i ja ukradat radosta i nasmevkata so koja pleni. Taa e dokaz deka dobarata duša ima sekogaš ubava lika…

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila