Snežana Savić, filmska, pozorišna, televizijska glumica i istaknuta estradna umetnica, ovih dana snima igranu dokumentarnu seriju “Jovanka Broz i tajne službe” u kojoj igra naslovnu ulogu tumačeći lik Jovanke Broz u različitom životnom dobu zajedno sa glumicom Milicom Tomašević.

Kao zavodnica Nina u “Boljem životu”

U svojoj raskošnoj umetničkoj širini postigla je veliku slavu u “Koštani” i istoimenoj drami, u veoma popularnim televizijskim serijama: “Bolji Život”,  “Srećni ljudi”, “Porodično blago”, “Čast mi je pozvati vas”, “Sedam plus sedam”, “I to se zove sreća”… takođe u filmovima: “Žikina dinstija” i “Žikina ženidba”, “Maska”, “Pad Italije”, “Živeti kao sav normalan svet”, “Šta je stobom Nina”…

Do sada je u muzičkoj branši objavila12 albuma i 2 kompilacije. Njeni najpoznatiji hitovi su: “Tri poljupca za sreću”, “Topolska 18”, “Nova Ljubav”, “Šarene oči”, “Svirajte mi Vranje”, “Koštana”, “Da sam ruža”, “Mitke i Koštana” itd…

Iako u žurbi zbog snimanja serije “Jovanka Broz i tajne službe”, Snežana je našla vremena i ljubazno odgovorila na naša pitanja.

U Beogradu je počelo snimanje igrano dokumentarne serije  “Jovanka Broz i tajne sluzbe” u kojoj igrate naslovnu ulogu Jovanku Broz. Kakav je karakter Jovanke Broz koji tumačite i koji odnos imate prema toj ulozi?

Jovanka Broz je naša antička heroina, žena koja zaslužuje veliko poštovanje, ja joj se iskreno divim. Velika mi je čast što igram njen lik. Trudiću se da je opravdam i da je predstavim u svetlu koje joj pripada. Bila je istorijska ličnost, narodni heroj, istinska “Prva dama” koja je sa svojom pojavom sve zasenila, supruge državnika, slavne ličnosti poput Sofije Loren itd. Pošto sam bila njen savremenik mnogo puta sam to videla. Iako je bila proganjana, živela u izolaciji i pod optužbama, do kraja života ostala je zadivljujuće dostojanstvena.

Ko je napisao scenario i režirao ovu seriju, koliko ima epizoda i kada će biti emitovana?

Scenario je napisao Svetko Kovačević a režirao je Nedeljko Kovačević. Snimićemo 10 epizoda koje će RTS emitovati na jesen.

Igrali ste u izuzetno popularnim serijama i filmovima, sa kojim ulogama se najviše ponosite?

Volim sve svoje uloge, iako možda izdvajam Ninu Andrejević iz “Boljeg života” i Koštanu Bore Stankovića.

Šta je po vama ključ dobre glume?

Autentičnost i sugestivnost.

Sa kojim glumcima najradije sarađujete?

Volim da radim sa dobrim glumcima, to mi ja najvažnije. Oni su uvek inspirativni.

U Vašoj muzičkoj karijeri nepogrešivo ste biralii odlične pesme koje su u Vašoj interpretaciji postali veliki hitovi. Šta je odučujuće kada birate pesmu?

Pesme biram po tome da li me dodaknu emotivno, volim dobre tekstove i melodije.

Jedna ste od naših najlepših glumica (i žena, prim urednika), koja je tajna Vašeg dobrog izgleda?

Hvala na komplimentu ,valjda je genetika u pitanju.

Šta vas čini srećnom?

Srećnom me čine moja ćerka, moja unuka Nina, moji najbliži.

Na kraju – imateli li poruku za naše čitaoce?

Budite zdravi i do nekog novog susreta srdačan pozdrav, vaša Snežana Savić.

Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila