Novata 2021 godina e najubavo da ja započneme so ubava muzika, a privilegijata da i se raduvame so samiot start na godinata na ubavata muzika ni ja priredi Milica Jokanoviќ Kuzmanovska koja ne počesti so najnovata obrabotka na legendarnata bezvremenska pesna od Vida Pavloviќ “Ponekad se mene seti”.


Za da bide doživuvanjeto kompletno Milica kako dokažan profesionalec pesnata ja spakuva vo video mozaičen klip na koj možat da se vidat i site instrumentalisti što ja pridružuvaat pejačkata koja pleni so svoeto raspeano milozvučno grlo. Od priloženata ekipa jasno e deka Milica selektirala vistinski profesionalci koi na pesnata i go oplemenile zvukot. Na harmonika ja pridružuva mladiot i talentiran harmonikaš  Darko Damevski, za akustičnata i bas gitara zadolžen bil Taško Grujovski (bratot na poznatiot folker Blagoja Grujovski), violinata ja sviri Dimitar Mihajlovski koj e del i od Makedonskata Filharmonija, a tapanite i klavijaturite se dovereni na dvajcata dokažani profesionalci od grupata “Bioritam” Sašo Kostovski i Igor Hristov. Za interpretacijata na Milica  može samo da se kaže deka e tolku melemna što ve rastopuva i istovremeno ve okrepuva  so iskrena emocija koja se čuvstvuva so sekoj zdiv. Ovaa folkerka e redok biser vo estradnata branša, a nejziniot izbor na pesni sekogaš se razlikuval i spored  senzibilitetot i spored izvedbata.

Pejačkata pesnata ja promovira preku društvenite mreži i voedno ja iskoristi prilikata za da gi upati svoite  Novogodišni želbi pa napiša:
“Gi odbrojuvame poslednite časovi od 2020, godina koja site ќe ja pametime…
Taa ni beše golem i strog učitel, ne nauči deka ljubovta e najvažna od se i deka se što postoi na ovoj svet e sozdadeno vrz Božjata i edinstvena platforma na ljubovta! Ne porasna duhovno, ni pokaža kolku se važni semejstvoto i vistinskite vrednosti, plačevme no i se smeevme, stravuvame no i se nadevavme…. Sega na krajot na 2020, veruvam, site najmnogu od se sakame da završi i da otstapi mesto na poubava i posreќna godina.

Da i posakam dobrodojde i da vi ja čestitam Novata 2021, neka bide lek za site bolki i neka gi ostvari site soništa…
Izrazuvam golema blagodarnost do moite počituvani kolegi, vrvni muzičari i ušte podobri lugje, Dare, Igor, Šabi, Dime i Taše, mi bea golema poddrška pri realizacijata na ovoj Cover”.

Pesnata e na bezvremenskata Vida Pavloviќ – “Ponekad se mene seti”…

Biba KRNČESKA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila