Na neodamna održaniot “Folk fest Rosa- 2020”, koj publikata imaše možnost da go prosledi vo nedelata preku programata na MRTV osobeno vpečatliv nastap imaše Milica JokanoviќKuzmanovska koja ja izvede kompozicijata “Ljubovta e rajska ptica”. Pesnata ja komponiraše poznatiot harmonikaš i kompozitor Goce Đukleski, za aranžamnot se pogriži Ljupčo Bube Sokolovski, a dodeka tekstot e delo na samata interpretatorka Milica koja e se pouspešna i kako tekstopisec.

Vidno oslabena so potpolno nov stajling Milica blesna na festivalskata scena na koja samuvereno ja izvede ubavata pevliva kompozicija vo pridružba na instrumetalistite  Darko Ilievski i Ljupco Solovski koi maksimalno i ja dadoa svojata poddrška. Nasmeana, podmladena, oblečena vo svetkavi pantaloni Milica izgledaše posvežo i posugestivno od sekogaš, pa ne bi ne čudelo i samata da e vljubena. Pesnata so svojata melodičnost brzo vleguva vo uvo, a blagata mekamliska interpretacija na Milica ja obojuva so senzulana privlečnost na koja sekoj sluhist ne može da odolee…

Deka e toa taka potvrdi i golemata reakcija na publikata koja posle premiernata izvedba od site strani preku društvenite mreži i čestitaše na Milica i na nejziniot tim sorabotnici za ubavata kompozicija so koja na festivalot mu dadoa hitovski prizvuk.

Ona što sekako najmnogu impresioniraše e što ovoj pat Milica sesrdno ja poddrža nejzinata fela i kolegite koi ne štedea komplimenti i ubavi zborovi za nejziniot nastap.

Megju komentatorite se oglasi i samiot kompozitor Goce Đuklevski koj se zablagodari za odličnata interpretacija na negovata pesna i najavi prodolžuvanje  na sorabotkata. Kolegata Blagoja Grujovski go pofali noviot izgled na Milica, a mladata koleška Sandra Milkovska upati komplimenti za stajlingot . Superlativite se reda vo nedogled. Carica si Mici! Vrv,maestralno, odlicna, a ponetiraše legendarniot Vančo Tarabunov koj napiša: “Da Milice, Ljubovta e rajska ptica ama ti si raspeana Grlica”!

Pesnata seušte ne e prikačena na You tube kanalot i za žal ne ќe može vo prodolženie našite čitateli da ja čujat no vetuvame deka vednaš štom bide dostapna za afirmiranje povtorno ќe i posvetime vnimanie i ќe porazgovarame so nejzinata interpretatorka koja očigledno ima hit vo najava!

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila