Iz kratkog razgovora sa Miroljubom Bučićem, direktorom LIRA festivala i glavnim organizatorom, saznali smo zašto se festival pomera do daljnjeg… Za naš Portal dao je eksluzivnu izjavu.

  • Iako je sve bilo spremno za održavanje jubilarnog Desetog LIRA festivala, doneo sam odluku da se ipak odloži, jer je epidemiološka situacija Korone virusa sve više pogoršavala, i nalagala je da se ovakvi dogadjaji održavaju bez prisustva publike i sa ograničenim brojem prisutnih u zatvorenom prostoru. Celokupna atmosfera nije bila ni malo festivalska, a pogotovu ne svečana, pa će termin održavanja festivala biti samo malo pomeren unapred i održaćemo ga čim se stvore uslovi kakvi i priliče LIRA festivalu, kakve on zaslužuje, i za kakve bi se moglo reći da su svečani i jubilarni,itd… Decenija trajanja LIRA festivala ipak zavredjuje da se ne održava u nekakvoj poluilegali u mraku i u strahu od zdravstvenih posledica, krišom, bez aplauza publike, zbog koje se sve radi i bez nagrada te iste publike.

I u ovim nikad težim vremenima za bilo kakvu organizaciju, uspeli smo da preskočimo sve prepreke, od kojih je najveća bila nepredvidivost u svemu i u svačemu i da sve pripremimo za 29. oktobar, ali na kraju nisam mogao da prihvatim da pevamo bez onih kojima bi trebali da pevamo.

U celom svetu situacija sa Korona virusom se pogoršava, kakve su Vaše prognoze za novi termin? 

  • Teško je sada prognozirati, moramo sačekati. O terminu održavanja jubilarnog desetog LIRA festivala, ali u mnogo lepšoj atmosferi javnost će biti naknadno obaveštena, a tada će se za nagrade i priznanja LIRA festivala boriti uz pratnju sjajnog orkestra Zorana Vlajića:

Predrag Točilovac,

Rade Nikolić Bikinjac,

Dejan Jeknić,

Nina Pavić,

Snežana Savković,

Biljana Marinović,

Neša Pećanac,

Suada Kraišnik,

Ljubiša Tiša Stanković,

Marinko Rondović,

Sanela Muminović,

Ljubomir Cvetanović Krna,

Lepa Gaga,

Slavica Mrvoš,

Saša Caranović,

Sladjana Bojović,

Olivera Olgica Ceković

i Dušanka Trbojević.

U revijalnom delu pored KUD-a “Prelo “iz Beograda, nastupiće: Merima Njegomir, Milanče Radosavljević, Azemina Grbić, Zorica Minić i Ljuba Lukić.

U ime redakcije želimo Vam što skorije održavanje festivala i veliki uspeh, takođe i svim učesnicima.

  • Hvala Vama i redakciji, veliki pozdrav vašim čitaocima širom sveta!

Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila