Koga edna greška ќe ja dovede cela kariera vo prašanje togaš jasno e deka taa greška ќe ja pamtite cel život. E tokmu vo čest na svojata golema greška koja nacijata ne i ja prosti, Tamara Todevska gi istetovira makedonskite revolucioneri koi zaboravi da gi otepee koga ja izveduvaše nacionalnata himna vo Američkata ambasada. Ovoj gest na Todevska potvrdi deka Goce Delčev, Pitu Guli, Dame Gruev, Sandanski, ostanuvaat zasekogaš naše obeležje  i naša nacionalna prepoznatlivost i gordost. Orginalnata tetovaža so koja Todevska se pofali na instagram predizvika različni reakcii megju nejzinite sledači koi bez zadrška ja komentiraa sekoj na svoj način:

–  Zošto im se dokažuvaš koga si čista pred sebe.

– Oni prodadoa sve sveto, oni trguvaat so site golemi istoriski iminja, ni napravija se što ne treba da napravat i toa samo za ličen profit…No, da gi ostavime niv, ti Tamara naš estraden umetnik koj napravi tolku mnogu za Makedonija da ja promoviraš nadvor od našive granici te zedoa nepismeni i neuki na tapet za toa što napravi edna nenamerna greška… Pa lugje bre daj razberete koj raboti toj i greši, ne zgasna nečij život poradi greškata na Tamara, ne ostana nikoj bez leb, ne ostana nikoj bez rabota….Tamara ti si toa što si i nepotrebno e da se dokažuvaš  sekomu….Goce Delčev, Pitu Guli, Dame Gruev i Sandanski se našata makedonska istorija isto kako što si i ti Tamara!!!

 – Ne beše Tamara himnata problemot. Da trepneše nastrana i za toa ќe te stavea vo usta posle peenjeto vo kampanjata za Severna Makedonija pred referendumot. Ne samo tebe, tuku site što bea vo kampanjata. Narodot očekuvaše deka kako vo minatoto, lugjeto što nešto značat vo državata i imaat glas što se sluša ќe zastanat vo nejzina odbrana, a ne da prmoviraat promena na imeto (so objasnuvanje deka ќe vlezeme vo EU koj sekoj pri svest znaeše deka nema da se sluči, kako što momentalno gledame deka e). Tvojata bezveze greška narodot ja iskoristi da go isturi svjot bes na nekogo, si najde pričina da zbori.Veruvaj ne go zdobole tolku himnata, tuku himnata mu dade zeleno svetlo. Da se izjasneše pred referendumot deka ne si za promena na imeto i da ja ispeeše himnata na nanana nikoj nemaše da spomne ništo.

– Samo ti ova go možes!

-Lele stvarno istetovira… Abe edinstevna si sekoja čest…

– Carica!

-Obično za tetovaža se vika super so zdravje da si ja nosis…No vo ovoj slučaj ne si trebala ova da go napraviš…Neka se tetoviraat tie što ja prodadoa i pokradoja…

-Glupaviot pamti, pametniot pisuva…

Ova se samo del od komentarite što se redea pod objavenite sliki na instagram profilot na pejačkata koja si dostoi na dadenoto vetuvanje.

Tamara često istaknuvala deka tetovažite i se strast i donekade zavisnost koja ne može da ja kontrolira no so ovaa tetovaža definitivno go nadmina levelot zatoa što ja spodeli so svojata nacija i na eden orginalen način javno i se izvini.

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila