Ljubitelje kulturnih dešavanja u Čikagu obradovala je vest da će se u septembru održati izbor za Miss srpske dijaspore u SAD 2020. Jedna od kandidatkinja je i prelepa Kristina Milvojčević, studentkinja ekonomije, rodom iz Ljiga (Srbija), koja  živi i radi u Čikagu. Upoznala sam je na izložbi slika njene majke, čuvene slikarke Gordane Nenadović-Milivojčević, gde je u umetničkom programu, recitovala vrlo izražajno i zapaženo stihove Desanke Maksimović. Kristinina prirodna lepota, izgled boginje, harizma, neverovatna energija, očarala je sve prisutne.

Pored nesvakidašnje lepote, Kristina je vrlo pametna i obrazovana devojka, inovativna, otmena, koja prati svoje snove, i ume da ih ostvari.

Razgovarajući sa njom, saznali smo informacije o izboru za Miss i iskoristili priliku da je bolje upoznamo.

Ko je organizator za izbor Miss srpske  dijaspore u SAD 2020? Kako se dogodilo da postanete kandidatkinja, jeste li se Vi prijavili ili su Vas organizatori pozvali?

Glavni organizator je “American Serbian Association for Prosperity”. Poziv sam dobila od njjihove predsednice Marine Švabić iz Kalifornije, veoma lepe i obrazovane žene, koji sam rado prihvatila.

Koje su propozicije tamičenja, kada će se održati i na koji način će se izvesti glasanje?

Celokupno takmičenje će se odvijati onlajn, zainteresovane devojke mogu da se prijave do 31. avgusta na sajt https://www.missserbiandiaspora.com Finale će biti upriličeno na Zoom platformi 19. septembra.

Pobednica i dve pratilje, dobiće ekskluzivni sedmodnevi all-inclusive boravak u rizortu sa pet zvezdica za dve osobe u Kankunu u Meksiku ili na Jamajci.

Najbolje plasirana devojka, koja ima srpsko državljanstvo, predstavljaće srpsku dijasporu u finalu, za izbor Miss Srbija 2020. u Beogradu. Ova devojka će dobiti akademsku stipendiju na 4 godine, avionsku kartu i dvonedeljnji boravak u lux hotelu u Grčkoj.

Buduća “Miss srpske dijaspore u SAD 2020” treba da održava vrednosti koje srpski narod dugo neguje, a to su porodica, zajednica, prirodna lepota, intelektualno usavršavanje i iznad svega poštovanje naše vere i srpskog nasleđa.

Kako biste sebe opisali?

Od majke sam nasledila talenat za slikarstvo, književnost, kreativnost, istrajnost, ljubav prema veri, od oca, talenat za muziku i ples. Ono što je meni priraslo srcu je ples, na koji sam išla  6 godina, folklor i karate trenirala sam 3 godine. Bavila sam se jedno vreme amaterski pevanjem, učestvovala sam na mnogim takmičenjima. Sport za mene ima veliki značaj, svaki dan treniram. Obožavam da kuvam, od malih nogu sam imala svesku i pisala recepte, sve što me je zanimalo. Učestvovala sam na programima umetničkih večeri, gde sam govorila poeziju, najčešće Desanke Maksimović. Volim da čitam knjige, uz njih zaboravim na vreme. Izuzetno mi prijaju šetnje pored jezera Mičigen, uživam u posmatranju talasa, meditacija pored vode za mene ima posebnu moć. Nikada nisam sumnjala u sebe i svoje kvalitete, verujem da ću se snaći, gde god da me život odnese. U Čikagu imam svoju kompaniju za cleaning (bavim se kuvanjem) i nadam se da ću uskoro otvoriti svoj restoran, jako se borim da to uspe… Planiram obavezno da završim  studije Ekonomskog fakulteta, ali ću i dalje tragati za suštinom i smislom života, koje mi daje umetnost iz različitih pravaca.

Koje knjige su na Vas ostavile snažan utisak?

“Mali Princ” je knjiga koju treba pročitati više puta, da bismo razumeli život i naše postojanje na planeti. “Znakovi pored puta” i “Blago cara Radovana”, često mi daju odgovore na mnoga životna pitanja.

Da li Vam nedostaje Srbija, rodni kraj, familija, prijatelji?

U Americi sam 6 godina, dovoljno dugo da svaki dan pomislim na moju Srbiju koja mi je duboko u srcu, i na sve moje tamo. Veliki sam patriota, vezana sam jako za svoje korene, našu tradiciju i kulturu. Korona virus je zaustavio realizovanje mnogih želja i planova svima na planeti, daleka putovanja su veoma rizična. Jedno vreme su bila i nemoguća… Ali svako zlo donosi i neko dobro. Počeli smo duhovno da se budimo, shvatili smo da  dobre i čiste namere svih nas i ljubav, jedino mogu spasiti ovaj svet.

Šta za Vas predstavlja moda, a šta lepota?

Moda za mene predstavlja način razmišljanja, visoki stil, snažnu poruku ličnosti.

Sa modom, žene mogu učiniti ovaj svet mnogo lepšim…

Lepotu oblikuje dobrota, humanost, ljubav, intelekt, stil, dobra energija, samo fizička lepota nije dovoljna jednoj ženi.

Kakav plasman očekujete na izboru za Miss srpske dijaspore u SAD?

Od rane mladosti imam razvijen sportski duh, volim da se takmičim. Bez lažne skromnosti, bilo bi mi drago da ponesem jednu od 3 titule za Miss. Očekujem jedno lepo i sasvim novo iskustvo, radujem se novim poznanstvima. Za to sam da pobedi prirodna lepota, bez estetske hirurgije. Protivnik sam svega što je veštačko i nije prirodno…

Hvala Kristina na razgovoru, želim Vam najbolji plasman na takmičenju. Imate li poruku za naše čitaoce?

Hvala Vama i redakciji portala” Svet Australia” na podršci koja mi mnogo znači. Vaše cenjene čitaoce srdačno pozdravljam i želim im da uživaju u zdravlju i ljubavi, da budu zadovoljni sa onim što imaju, ali uvek da ciljaju više. Nemojte da se bojite već budite hrabri, ko zna gde će vas odvesti život.

Uživajte u galeriji slika prelepe Kristine, koje smo preuzeli sa njenog Facebook-a, a više možete videti na njenim profilima na društvenim mrežama.

Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila