Vistinskite  prijateli se prepoznavaat vo teškite vreminja. Toa e osnovno pravilo koe sekogaš ja potvrduva goleminata na lugjeto. Vo edna takva neočekivana situacija neodamna se najdoa i kolegite od strumičkata televizija “Vis” koja izgore do temel, a semejstvoto Kukiќ odnosno Lenče, Goran i nivniot sin Ivan vo znak na poddrška  za site vraboteni vo ovaa televizija  snimija  cover numera so koja upatija silna motiviračka poraka do site lugje deka se pominuva, a samo ljubovta ostanuva. Taa e onaa silna nevidliva sila koja uspeva se da nadmini.
Iako  pesnata što ja izbraa  e skoro nepoznata kaj nas, ušte pri prvoto slušanje nemože čovek da ne ja otkrie magijata na interpretacijata na ova muzičko semejstvo koe diši vo eden zdiv koga muzikata e vo prašanje. Sepak dominanten e vokalot na Goran Kukiќ koj ja nosi pesnata, a pridružbata na Lenče i Ivan melemno ja oblikuva celokupnata atmosvera na ovaa pesna koja mora da ja preslušate za da uživate vo magičnosta.

Ja iskoristivme prilikata da ja prašavme Lenče kako se vika ovaa pesna, koj ja ispolnuva i pred se kako se držat vo ovoj period na samoizolacija ?!

“Ovie denovi se teški i za nas kako i za site lugje vo svetot.. No, so pesna i pozitivna misla se borime da ja prebrodima i ovaa situacija. Sekogaš odbirame pesni koi ni se dopagjaat nam i so ljubov gi peeme… Možebi zatoa se oseќa i ljubovta vo pesnata bidejќi e ispeana od duša.


Pesnata se vika “Mislin samo na te”, ja potpišuva poznatiot kompozitor Pero Kozomara,  a orginalnata izvedba e na dalmatinskata klapa “Rišpet”. Sepak naša najgolema sreќa e što naši blsiki prijateli se muzičarite od klapata “Geta “ od Orebič koi ovaa pesna ja interpretiraat tolku ubavo pa sekogaš koga se družime site zaedno ja peeme i tokmu zatoa izborot padna na ovaa melodija. Vo ovaa prigoda upatuvame blagodarnost i do niv. Inaku so ovaa pesna sakavme da ispratime  edna golema poddrška za site prijateli koi se zateknati vo momentalnata situacija, a posebno za našite prijateli vraboteni vo televizijata  “Vis” vo Strumica koja za žal izgore pred edna nedela do temel… Vo momentov ova e edinstven način i najdobra poddrška so pesna da gi motivirame deka sekogaš po doždot izgreva sonce… Taka  gledame i na opštata situacija vo svetot. Što i da e na krajot Bog ќe pobedi… Da se družime vo dobra misla i da se vodime so ljubov”
– porača nasmeanata Lence Kukiќ koja e poznata kako golem pozitivec i iskren prijatel.

Na kraj za site naši čitateli ja ponuduvame spomenatata numera  “Mislin samo na te” za da uživate so site setila…

 

Biljana KRNČESKA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila