Vesta deka popularniot člen na Grandovoto žiri Đorđe David  e pozitiven na Korona virusot i hospitaliziran vo Kliničkiot Centar vo Belgrad se proširi na site strani predizvikuvajќi neveruvanje i lavina od komentari. Možebi mnogumina ќe mislea deka vo prašanje  e špekulacija  ako samiot rocker ne ja potvrdeše lično vesta za  koja  prizna deka  silno go pogodia.  Imeno pejačot od kako se vratil od Makedonija pred  samoto zatvaranje na granicite se izoliral od svojata sopruga i ќerkičkata no povremenata kašlica za koja mislel deka ja “vleče” ušte od dekemvri počnala da mu predizvikuva i temperatura i bolki vo muskulite pa odlučil da se testira nadevajќi se deka sepak samo stanuva zbor za običen grip. Za žal Đorđe na testot ispadnal pozitiven i vednaš e zadržan vo bolnicata odnosno smesten na odelenieto za Pulmologija. Negovite  javni vklučuvanja preku društvenite  mreži otkrija deka pejačot  seušte e vo neveruvanje od ona što mu se slučuva, pa postojano apelira na lugjeto da ne bidat neseriozni kako nego, da gi počituvaat preporakite i da ostanat vo kuќen karantin zošto e mnogu podobar od bolničkiot kade nema ni poseti od bliski  ni kontakti so drugi lugje tuku samo miruvanje i strogo počituvanje na propišaniot  bolnički protokol. Ovoj rocker i glumec kogo  javnosta go prepoznava po egocentričnost koja osobeno dojde do izraz od kako stana del od slavnata žiri komisija vo “Zvezdite na Grand” pred izvesen period ja soopšti javno svojata teorija za  Covid – 19 tvrdejќi deka e toa izmislica na samite kinezi?!

“Što se odnesuva za Korona virusot možam samo da kažam seka e toa izmislica na kinezite koi se najpametna nacija na ovaa planeta. Vo Kina umira ist broj na lugje i od običen virus kako i od Korona koja tie ja puštija vo svetot kako bi se obogatile. Tie na toj način sakaat da go predizvikaat vnimanieto i da se promoviraat. Jas im simnuvam kapa kako se dosetija preku Korona virusot da go zaplašat narodot, ali isto taka apeliram  da ne se  paniči  zošto  prikaznata ne e  takava, kakva ni  ja serviraat kinezite, no sepak lugjeto  da se čuvaat i pregleduvaat  pred se poradi sebe i svoeto zdravje ” – tvrdeše Đorđe pred dve nedeli ubeden vo svojata teorija na zagovor.

Za žal toj lično se uveri vo agonijata što ja predivikuva ovoj virus koj go legna vo bolničkiot  krevet iako kako što i sam istakna vo životot nikogaš ne bil vo bolnica i ne znael za bolničko lekuvanje.

Zanejќi deka Đorđe e osobeno blizok so Goce  Boškovski – Čoki na koj minatata godina mu beše mentor vo muzičkoto natprevaruvanje, a  potoa ostnaa vo blizok familijaren kontakt  go zaprašavme kako ja primi ovaa vest, dali  vo megjuvreme imal kontakt so Đorđe i dali e  vo panika za svoeto zdravje?!

“Mu zvonev dva pati od kako doznav no ne uspeav da go čujam, zošto sepak toj e vo bolnica, no zatoa mu prativ poraka so želbi za brzo ozdravuvanje i go potestiv deka može da me bara  koga može i za bilo što. Posledno koga bev vo Belgrad ne se sretnav so Đorđe zošto toj togaš beše vo Makedonija. Inaku vesta ne šokira site i ne ni beše voopšto seedno zatoa što so nego sum pominal ubavi  momenti.  Moite mnogu se potresoa koga razbraa zotoa što sme familijarno bliski.  Toj e prekrasna ličnost.  Za sebe ne sum isplašen  bidejќi se nadevam deka zasega dobro se pridržuvam kon sovetite za zaštita svoja i na mojata familija. No sepak mora da priznam deka poveќe me ubiva celata situacija što nemožam da izlezam da rabotam i se “praznam” muzički od doma. Izleguvam samo do prodavnica da ispazaram i se vraќam doma. Ne sum se testiral dosega zošto nemalo potreba za da se posomnevam na nešto takvo” – iskreno ni izjavi Čokiot.

Sepak negoviot kolega od Ohrid koj isto taka ovaa godina e del od natprevaruvačite na “Zvezdite na Grant”, Aleksandar Josifovski e vo mnogu ponezavidna položba od pričina što negov mentor ovaa godina e Đorđe David so koj pred samo 17 dena imale proba za predstojnoto natprevaruvanje. Go kontaktiravme i Aleksandar koj mnogu profi iskreno i objektivno ni prizna:

“Jas sum vo kontakt so Đorđe i znam deka dobro se čuvstvuva i deka dobro e zgrižen na klinikata kade prestojuva. Jas isto taka dobro se čuvstvuvam, a ima pominato veќe 17 dena od kako posledno se vidovme  so mentorot no za sreќa ne osetiv nikakvi simptomi. Vo toj period bev vo postojan kontakt so doktor pa imav  stručni soveti kako da postapuvam  vo samoizolacija kade se naogjam seušte i kako da se ishranuvam za da imam podobar imunitet. Site što bevme zaedno i vo kontakt so Đorđe vednaš se samoizoliravme  i za sega sme dobro” – ni otkri Aleksandar koj ovaa godina za prv se natprevaruva vo popularnoto muzičko show.

Biljana KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila