Da naši iseljenici i te kako znaju da prepoznaju kvalitet, uverili smo se nakon svega tri nastupa, pozorišne predstave „Prah“ u izvođenju fantastičnih pozorišno-filmskih glumaca, Nataše Ninković i Zorana Cvijanovića. Počev od četvrtka u Adelaidu, petka u Dandenongu i večeras, u subotu, u Melburnu, dragi umetnici su pokazali zašto spadaju u sam vrh glumačke profesije.

 

U Alex Teatru, u naselju St Kilda, čiji je  vlasnik naš čovek Aleksandar Vasiljević, koji je dugo godina u australijskoj pozorišnoj industriji i koji je dobitnik mnogih priznanja za svoj rad, Nataša i Zoran su se našli ispred publike u sali ispunjenoj do poslednjeg mesta.

O samoj predstavi koju su ovo dvoje velikana pozorišta vrhunski prezentirali, bilo je reči u prethodnom članku, kao uvod u njihovu australijsku turneju. Svojim nastupom i prezentacijom ove urnebesne tragi-komedije, samo su potvrdili zašto ih ljudi rado gledaju i obožavaju.

Posle 90-minutne predstave „Prah“ čiji je autor Mađar Đerđ Špiro, a režiser Veljko Mićunović, Nataša i Zoran su porazgovarali sa predstavnicima medija, da bi se kasnije u foajeu nakratko družili i slikali i sa posetiocima i obožavaocima. Nisu se mogli duže zadržavati, žurili su u hotel pošto ih sutradan već čeka let za Brizben.

Ono što su oboje naglasili je to da im se Melburn neverovatno svideo, a gospodin Cvijanović je oduševljen čistoćom koja vlada u Australiji. Nataši, koja je već boravila na petom kontinentu 2012. u snažnom sećanju ostao je čuveni Melbourne Cup, konjska trka koja „zaustavlja naciju“…

Više fotografija sa nastupa u Melburnu, na Facebook strani autora.

Zahvaljujemo se Draganu Gavriloviću i Mladenu Krstiću koji su nam ljubazno ustupili nekoliko fotki sa nastupa od petka.

Naša redakcija, dragim gostima i umetnicima iz Srbije želi uspešan nastavak ove blic turneje po Australiji i što ugodniji provod. Takođe, jedno veliko hvala organizatoru „u-Next“ iz Sidneja.

Rade BERAK


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila