U-neXt iz Sidneja, ljubiteljima pozorišta, nudi vrhunsku predstavu „Prah“ koja će svoju australijsku turneju, započeti u četvrtak, 17. oktobra u Adaliadu.

Ova tragi-komedija koja se ne sme propustiti je remek delo režisera Veljka Mićunovića koju je inače napisao Đerđ Špir. A tek glumačka ekipa, vrhunski majstori svog zanata – Nataša Ninković i Zoran Cvijanović!

Nataša Ninković je boravila u Australiji 2012. u okviru Srpskog filmskog festivala, kao jedna od glavnih likova u „Miris kiše na Balkanu“. Ona je inače prvakinja drame Narodnog pozorišta u Beogradu. Pored pozorišnih, ostvarila je i niz važnih uloga u mnogim filmovima Tri karte za Holivud, Spasitelj, Rat uživo, Profesionalac, Ivkova slava, Klopka, kao i serijama Porodično blago, M(j)ešoviti brak, Idealne veze, Ranjeni orao, Gorki plodovi, Ulica lipa… Dobitnica je velikog broja nagrada.

Zoran Cvijanović je takođe vrhunski glumac. Glumio je u preko 50 filmova, da spomenem samo “Oktobarfest”, “Poltron”, “Mi nismo anđeli”, “Policajac sa Petlovog brda”, “Složna braća”, “Lepa sela lepo gore”, “Mile protiv tranzicije” itd. Na mene lično je ostavio snažan utisak u TV seriji “Sivi dom” sredinom 80-tih prošlog veka. Bio je član JDP a potom i “Atelje 212”. Danas ima status slobodnog umetnika a bavi se i privatnim biznisom.

Sama predstava naših dragih umetnika iz Beograda, govori o porodici koja živi na rubu siromaštva i slučajno dobija na lotu preko dva miliona. Supružnici šokirani činjenicom da su se preko noći obogatili pokušavaju da se dogovore šta će ubuduće raditi i kako će živeti. Međutim, prepliću se osećanja sreće i straha, uzbuđenja i razočaranja, ne uspevaju da usaglase svoje snove i potrebe da bi na kraju odlučili da se odreknu sreće koja im se dogodila jer ne znaju da igraju ulogu bogataša…

Činjenica da su tri nastupa u Melburnu, Sidneju i Pertu već rasprodata, govori o tome da je u pitanju vrhunska predstava i da je interesovanje ogromno.

Dole možete pogledati tačna mesta i datume održavcanja predstave “Prah” uz napomenu da sve počinju u 19:30 časova.

 

(Klikni na sliku za uveličavanje)

Adelaide – Thursday 17th Oct 2019 at 7:30pm

The Parks Theatre
46 Cowan Street Angle Park

Keysborough – Friday 18th Oct 2019 at 7:30pm

Chandler Community Centre
Isaac Road Keysborough

Melbourne – Saturday 19th Oct 2019 at 7:30pm
– RASPRODATO –

Alex Theatre
135 Fitzroy Street St Kilda

Brisbane – Sunday 20th Oct 2019 at 7:30pm

Queensland Multicultural Centre
102 Main Street Kangaroo Point

Bonnyrigg – Friday 25th Oct 2019 at 7:30pm

Bonnyrigg SC
610 Elizabeth Drive Bonnyrigg

Sydney – Saturday 26th Oct 2019 at 7:30pm
– RASPRODATO –

Italian Forum Cultural Centre
23 Norton Street Leichhardt

Perth – Sunday 27th Oct 2019 at 7:30pm
– RASPRODATO –

Nexus Theatre
90 South Street Murdoch University

Oni koji žele više infrmacija mogu to učiniti ako posete web stranicu: https://www.u-next.com.au/ ili pozivom na 0438 300 063

Za kraj, evo i video klipa ove pozorišne predstave koja će vas, siguran sam, oduševiti: https://www.youtube.com/watch?v=zvUZ9KVEByU&feature=youtu.be

Rade BERAK


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila