Halid Muslimović, koji skoro 30 godina odbija da Erminu Elezoviću isplati 32. 000 evra, uspeo je dva puta da izbegne prinudnu aukcijsku prodaju svoje imovine.

Čovek kojeg je bosanski pevač prevario tako što mu je uzeo novac za snimanje albuma koji nikada nije objavio, na pravdu i obeštećenje čeka još od 1990. godine.

I pored odluke Apelacionog suda u Kragujevcu, koja je pravosnažna, Muslimović ne želi da mu isplati dugovanje. Zato su nadležni organi pribegli opciji prodaje imovine dužnika, iz koje bi se podmirili svi poverioci, ali i to je propalo jer nije bilo zainteresovanih kupaca za Muslimovićevu imovinu u Prijedoru.

Postupak je zasad obustavljen i nije poznato koje mere će biti preduzete.

– Zemljište i poslovno-proizvodni objekat sa namenom za snimanje i proizvodnju audio i video zapisa, hotel sa tri zvezdice, salon automobila, TV studio i pomoćni prostor za kotlarnicu, a potpuno dovršeni objekti na hotelu sa prostorima koji su u funkciji (recepcija, kafe-bar, prodavnica, restoran sa kuhinjskim blokom, sanitarni čvorovi, po deset soba i jedan apartman na prvom spratu i drugom spratu), koji čine nezavisnu celinu. Vrednost nepokretnosti utvrđena je na iznos od 3.010.000 maraka (oko milion i po evra) – piše u zaključku suda iz Prijedora.

Elezović kaže da mu nije jasno zbog čega je obustavljena licitacija. – Niko se nije pojavio kao kupac, sud je obustavio postupak. Nama je samo tako rečeno i stvarno ne znam šta više da komentarišem, bez reči sam – kazao je on za Kurir. Poznajući (ne)prilike u kojima se Muslimović nalazi, izvori iz njegovog okruženja rekli su nam da su male šanse da se on izvuče iz finansijskih problema i da ga prave teškoće tek čekaju.

– Čudno je kako je sud uopšte mogao da pokuša prodaju njegove imovine jer se skoro ništa ne vodi na Halidovo ime. Takođe, na pomenuti hotel u Prijedoru je stavljena hipoteka jer je podigao ogroman kredit, što znači da banka ima prvenstvo naplate u slučaju da dođe do prinudne prodaje. Da ne govorim o tome šta mu je sve napravila bivša ljubavnica Sonja Bašić. Ona je rešena u tome da ga uništi. Tužila ga je zbog duga od 107.000 evra, vodi se poseban krivični postupak jer ju je pretukao prošle godine, a u februaru je preko suda izdejstvovala da Muslimović ne može sam da proda svoju imovinu dok se spor o dugu ne završi.

Tek s njom će imati velikih problema, a ni stare nije rešio – kazao je naš sagovornik.

Muslimović se nije javljao na naše pozive.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila