Nekadašnja zvijezda bivše Jugoslavije i pjevačica poznatih hitova “Moj mali je opasan” i “Hajde da ludujemo” s kojom je predstavljala bivšu državu na Jugoviziji, Tatjana Kameron Tajči objavila je kako je kao tinejdžerica doživjela seksualno zlostavljanje.

– Kao mama trojice sinova i kreativna preduzetnica, svakodnevno se nosim s mnogo stresa. Kroz život sam se nosila i s nekim zaista velikim stvarima: izgubila sam muža i oca zbog raka; godinama sam se borila s depresijom i tjeskobom, kao tinejdžerica sam doživjela seksualno zlostavljanje i borila se da ponovno zavolim sebe i vratim samopouzdanje – napisala je Tajči u svojoj biografiji na službenoj veb stranici transformacijskog krstarenja.

Inače, krstarenje traje sedam dana, a Slobodna Dalmacija piše kako ovogodišnje koje je počelo 14. septembra, za jednu osobu navodno košta oko 4.500 KM, dok oni koji žele apartman i na brodu trebaju platiti dodatnih 2.100 KM.

– Provedite sedam dana ploveći hrvatskom obalom i ponovno otkrijte kako živjeti život za koji ste stvoreni. Domaćica, nagrađivana muzička umjetnica, motivaciona govornica i trenerica transformacije, Tatjana Tajči Kameron, vodiće vas kroz sedam dana dugu fizičku, mentalnu, emocionalnu i duhovnu detoksikaciju – stoji u kratkom opisu u kojem dodaje kako je odrastajući u Hrvatskoj usvojila neke navike.

– Odrastajući u Hrvatskoj, usvojila sam neke veoma jednostavne, ali ljekovite navike, poput važnosti dijeljenja hrane i vina s prijateljima, porodicom, ali i strancima; uživanja u dugim zdravim obrocima; polaganog i dubokog disanja; uzimanja vremena za razmišljanje; pjevanja, plesa i smijeha; povezivanja s prirodom i međusobnog povezivanja, kao i povezivanja s Bogom. Ovo ću vam ponuditi na ovom 8-dnevnom odmoru – napisala je.

Podsjetimo, nakon što su prije dvije godine glumice Holivuda progovorile o seksualnom zlostavljanju i uznemiravanju u filmskoj industriji, svoja iskustva počele su dijeliti i muzičarke i manekenke.

Na Fejsbuku je pokrenuta i akcija kojoj je cilj osvijestiti problem seksualnog zlostavljanja. Žene koje su imale takva ružna iskustva uz hashtag MeToo opisale su svoju priču.

Na društvenim mrežama svoju priču je ispričala i Tajči koja već godinama živi u Americi.

“U vrijeme dok sam bila zvijezda u Hrvatskoj, napravili su lutku koja je meni slična. Strahovala sam od te lutke jer sam se bojala da njome šaljem poruku mladim djevojkama i govorim im: šutite, smješkajte se i nek vam drugi upravljaju rukama i nogama i dospjet ćete daleko. Nikakav novac i slava ne mogu mi zatvoriti oči pred onim što se događalo oko mene. Bila sam slomljena u tinejdžerskoj dobi i osjećala sam da se ne mogu zaštititi od pohlepnih i moćnih muškaraca. Ostavila sam sve kako bih se oporavila i pronašla način da zaustavim manipuliranje koje se temelji na zloupotrebi moći”, piše Tajči.

 


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila