Maja Berović kaže da nije muslimanka i da se ne zove Maida, kao što mnogi misle, već je ponosna Srpkinja. Jedna od najpopilarnijih pevačica na Balkanu odlučila je da progovori o svojoj veri i konačno zapuši usta svima koji tvrde da krije poreklo.

– Ja sam Srpkinja i ponosim se time! Kada smo se moj suprug Alen Dragosav i ja venčali 2016. godine, obavili smo to u pravoslavnoj crkvi na grčkom ostrvu Rodos. Velika nam je želja bila da ceremonija bude baš u našoj crkvi, jer veoma poštujemo veru i tradiciju – priča pop pevačica, a piše Informer.

Berovićeva dodaje da nije istina da joj je pravo ime Maida, kao što se spekulisalo.

– Izvinjavam se, a ko je Maida? Moje jedino i pravo ime je Maja – kaže pop zvezda, koja je prošle godine održala veliki solistički koncert u krcatoj Beogradskoj areni.

Jedna od najvećih zvezda na Balkanu objasnila je i zbog čega je tri godine sa ijekavice naprasno prešla na ekavicu.

– Vidim da neki ljudi stalno pokušavaju da okrenu celu priču na nacionalnost, a to najviše mrzim. Nisam tip osobe koja voli da se raspravlja, ali mi je bitno da se neke stvari razjasne. Pesmu “Pauza” sam 2016. godine otevala na ekavici jer sam do tada često imala problem kada sam numere radila sa autorima iz Beograda. Tekstopisci u Srbiji pričaju i rade na ekavici, pa je teško kada pevate po nekom drugom dijalektu. Zato sam odlučila da više ne menjam tekstove zbog jezičke barijere., nego da pređem na ekavicu – kaže pevačica.

Maja je istakla da ljude ne gleda po tome kako govore i koje su vere.

– To na kom jeziku pevam nema nikakve veze sa korenima, nacionalnošću ili veroispovešću. Vrlo dobro znam odakle odakle sam, ko sam i ne vidim stvarno zašto je nekome problem na koji način nešto pevam. Ne mislim da je nešto bolje ili lošije ako je na ovom ili onom dijalektu, isto tako ne mislim da neko više vredi ako priča ovako ili onako – zaključuje Berovićeva.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila