Umjetničko ime u muzičkom svijetu je pečat, kao tačka na kraju rečenice. Gotovo da nema poznatog pjevača ili pjevačice da nema umjetničko ime ili nadimak.Tako je Zdravko Čolić u našem narodu od milošte prozvan Čola. Jednom je kroz osmijeh u jednoj reklami rekao: “Ja tu ništa ne bih dirao”, ali je ipak nešto “diro'” davne 1974. godine.

Postoje brojne priče o najvećoj muzičkoj zvijezdi na našim prostorima. Od one o prvom intimnom iskustvu sa čobanicom, preko čuvene priča kako je jurio djevojku iz publike i pjevao joj pod prozor, do ove o kojoj malo ko zna. Naime, davne 1974. godine Zdravko Čolić je želio da bude svetska zvijezda.

Zdravko je sklopio ugovor sa kompanijom Warner Bros. Records i snimio par singlova za Njemačko govorno područje. I tako je Zdravko Čolić postao Dravco. Da ne postoji njegova slika na omotu albuma ne bismo znali da je on, mada bi nam glas bio poznat.Mini album ili kako se danas popularno naziva EP (extended play) “Madre Mia (Meine Mutter)” ili ti na srpskom “Majko moja”, imao je tri pesme – “Madre Mira”, “Rock'n Roll Himmel” i “Alles was Ich Hab”.

Tu nije kraj. Dravco je imao izdanje i 1987. godine na engleskom jeziku. Izdao je singl “Light Me – I'm Not a Robot Man”. Radujte se jer snimak postoji na Jutjubu. Ovo je jedinstvena prilika da čujete Dravca u disco fazonu.

 


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila