Posle golemite uspesi koi gi doživea ovaa godina Lenče Dedejska Kukiќ za žal se sooči so edno teško životno iskustvo.

Imeno taa vo nedelata ja isprati na večna počinka svojata majka Draga Dedejska koja po kratko boleduvanje počina na 26 Juli.
Ovaa tažna vest so javnosta ja spodeli bratot na Lenče, Nikolčo Dedejski koj se pozdravi so svojata majka so zborovite “Mamičke naša bidi ni angel počivaj vo mir”. Posle ovaa objava mnogu nivni prijateli, rodnini i obožavateli im izrazija sočustvo na društvenite mreži i ja spodelija iskrenata taga za nivnata familijarna zaguba. Lenče koja očigledno teško ja pogodi ovaa situacija voopšto ne se ni oglasi vo javnosta tuku se povleče najdostojanstveno vo molk i tišina familijarno da ja odboluva svojata taga. 
Lenče Dedejska svojata kariera ja započna ušte kako mlada devojka i od sekogaš važese za mnogu talentirana, ubava i vesela pejačka koja publikata ja obožavaše… Taa uspea za mnogu kratko vreme da se nametne so svojot stil na interpretacija pa mnogu nejzini kolegi posakaa so nea da snimat dueti i da sorabotuvaat. Od edna takva sorabotka se rodi i ljubovta so nejziniot iden soprug Goran Kukiќ so koj podocna go dobija i sinot Ivan. 
Ova složno i kompaktno semejstvo važi za mnogu srdečno i gostoprimlivo. Lenče i Goran osven što se poznati kako mnogu popularni muzičari tie se poznati i kako mnogu gostoprimlivi lugje koi sekogaš se vo društvo i sakaat da pomognat. Nivniot sin Ivan koj isto taka e mnogu talentiran od neodamna sviri so Vlatko Stefanovski vo negoviot Trio sostav i e ušte eden reprezent na familijata Kukiќ. 
Pred nekoja nedela isto taka soprugot na Lenče, Goran Kukiќ koj e prepoznatliv po svojot moќen glas ja promoviraše i svojata nova pesna “Vinjak moj” koja ja snimi za Grand produkcija, a e delo na poznatiot makedonski kompozitor Goran Alački. Ovaa pesna koja Goran ja otpea na srpski jazik vo pridružba na muzičarite od bendot “Jupiter” veќe ima i svoj video zapis koj naide na golem interes od strana na obožavatelite na dobrata muzika koi za ovaa pesna ne gi štedea komplimentite.
Postarite lugje umeat da rečat deka vremeto gi leči ranite, no muzikata sigurno umee najbrzo čovekot da go izvleče od senkata na tagata pa tokmu zatoa posakuvame Lenče što pobrzo da im se vrati na profesionalnite obvrski i polesno da go nadmine teškiot period što ja zadesi. 
Voedno od ime na redakcijata i lično ime na potpisnikot na ovie redovi upatuvame iskreno sočustvo do Lenče nejziniot brat Nikolčo i nivnite familii.
Biljana KRNČESKA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila