Slavica Mišić je priznata pevačica  koja je ostavila dubok trag u narodnoj muzici. Iza sebe ima  mnoge poznate pesme koje je snimila, veiki broj televiziskih nastupa, turneja po celom svetu. Zbog ogromnog repertoara, odičnog pevanja,  često je pozivana na veselja. Deluje mirno i srećno, uvek je pozitivna, veliki je profesionalac i svuda je dobrodošla. Rođena je u malom mestu Melnici kod Petrovca na Mlavi za koje  je jako vezana! Ceni prave vrednosti; porodicu, kvalitetnu muziku i prava prijateljstva! U iskrenoj priči Slavica je napravila osvrt na njen život i njen muzički svet!

Kada i kako je počela Vaša muzička karijera?

– Počela sam tako, što sam se takmičila  u Kučevu 1974 god . na “Homoljskim motivima”  za ” Prvi glas istočne Srbije”. Osvojila sam  prvo mesto. To je za mene bila odskočna daska! 

Ubrzo sam upoznala čuvenog Tihomira Paunovića koji je imao tada svoj orkestar i snimao je za sve diskografske kuće. U njegovom orkestru svirao je harmonikaš Velizar Matušić koji mi je  pomogao da dobro uvežbam 2 vlaške pesme za snimanje za Diskoton iz Sarajeva!

Kako se dalje odvijao Vaš zvezdani put?

– Bez obzira što sam već tada znala da će pevanje biti moj život, prešla sam u Beograd gde sam i završila višu ekonomsku školu.

Uporedo sa studiranjem pevala sam sa Radetom Bogičevićem i Bosom Ovukom. Od njih sam zaista mnogo naučila sto se pevanja tiče.

Rade je za mene komponovao dve pesme 1975.  “Gotovo je sve” i “Često sam ti govorila”. Zatim, 1976. god. sa Draganom Aleksandrićem snimila sam još dve pesme: “Tražim te svuda”   i “Igraj opa!”

Ubrzo, ponudio mi je saradnju Časlav Đoković. Za mene je to bila velika čast. Sa njim sam snimila 1977. singlicu za Diskos  “Nemoj tamo kuda mene nema” i “Nisam žena koja zna da gubi”. Iste godine sam sam izdala singl sa dve uspešne pesme “Budi mi prijatelji” i  “Kome naša ljubav smeta”. Sa Časlavom Đokovićem sam najduže sarađivala!

Kada ste prešli  na RTS  PGP” šta ste za njih snimili?

– Za moj prelazak na RTS PGP mogu da zahvalim čuvenom kompozitoru Predragu Vukoviću. Komponovao je za mene 4 pesme koje su bile veoma popularne i tražene a i danas se slušaju: “Sreća je sine igračka skupa”, “Ne žuri se da odeš od mene”, “Blago tebi blago meni” i “Ja malena a kosa niz leđa”. Bilo je tu još sjajnih saradnika u RTS Radoslav Grajić, Tomica Miljić itd…

Koliko ste nosača zvuka do sada snimili?

– Snimila sam: 10 singlica, LP ploča 6 i   dva CD -a!

Kakva je trenutna situacija na estradi i sa kim najčeše sarađujete?

– Posla generalno ima manje. Sa svim kolegama sam u dobrim odnosima i sa svima radim.

Da li imate vremena da se privatno družite sa kolegama?

– Vrlo malo; ljudi se najviše druže vikendom. Mi tada obično radimo. Naša druženja se svode na saradnju.

Koja je bila Vaša najveća radost života?

– Moja najveća radost života su moj sin i moja  ćerka. Ostvariti se kao majka imati zdravu porodicu, za mene je životna pobeda!

Imate li omiljena mesta za opustanja m, gde letujete?

– Moja porodica i ja volimo nekoliko destinacija za odmor. To su Grčka,Turska,Tunis i Egipat. Srećna sam kad letujemo zajedno!

Da li mediji imaju najveću funkciju za izgradnju karijere pevača?

– Naravno, ne kaže se badava da su mediji 7. sila. U današnje vreme bez dobre reklame, bez dobrog spota sve je uzalud snimati .

Do sada ste bili verni narodnoj muzici, jer nju  najviše  volite da pevate?

– Tako je, narodna muzika je zakon! Koji god stil da krenemo da pevamo na proslavama narod skoči na noge kad krenu narodnjaci.

Rado pevam svoju vlašku muziku, posebno sam srećna ako pevam neko veselje u mom kraju. Takođe volim da pevam sevdalinke!

Da li bi ste želeli za kraj da poručite nešto našim čitaocima?

– Vašim čitaocima želim pre svega sreću i zdravlje. Moja poruka je za sve ali malo više je upućena mladima m: ”Možete da slušate sve  ali nemojte bežati od narodne muzike n, od naših korena  m, bez nje veselja nema!”

Veliki pozdrav, Vaša, Slavica Mikšić!

Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila