Lanac restorana koje poseduje odlazi u stečaj, objavili su britanski mediji pozivajući se na izvore bliske kuvaru, dodajući da to može da ugrozi više od 1.000 radnih mesta u njegovim ugostiteljskim radnjama širom Velike Britanije.

Prema istim izvorima, 22 od 25 Oliverovih restorana su zatvorena ili se zatvaraju. Ovo, navode mediji u Britaniji, može da znači da je kulinarska imperija 44-godišnjeg Džejmija Olivera doživela potpuni krah, 17 godina nakon što je otvorio svoj prvi restoran u Londonu – “Fifteen”.

Samo tri njegova restorana, uključujući jedan na aerodromu Getvik, i dalje će raditi, ali dok ne budu nađeni kupci.

Potpuno sam slomljen što moram da objavim da su naši voljeni restorani u Velikoj Britaniji otišli u stečaj. Koristim priliku da se zahvalim svim našim mušterijama koji su uživali u restoranima i koji su nas podržavali svh ovih godina. Bilo je zadovoljstvo služiti vas“, naveo je Džejmi Oliver u pisanoj poruci.

Problemi za Olivera počeli su još pre nekoliko godina, kada je zbog slabljenja funte i povećanja troškova, rešio da zatvori šest svojih restorana u kojima je služio italijansku kuhinju. Tada je izjavio i da je poseta u tim lokalima uveliko smanjena.

Restorani u Aberdinu, Egzeteru, Čeltnemu, Ričmondu, Tanbridž Velsu i londonskom Ladžet Hilu zatvoreni su u zatvoreni u prvom tromesečju 2017.

Oliver je jedan od najpoznatijih kuvara na svetu. Svojim jednostavnim receptima za brzo pripremanje napravio je od sebe “brend”.

Zavoleo je kuvanje još u pabu svog oca, i nakon napuštanja koledža radio u nekoliko restorana. Prvo pojavljivanje na televiziji bilo je u dokumentarcu o restoranu u kojem je tada radio, i oduševio je producente toliko da je dobio svoj prvi TV šou “Goli kuvar” (1997).

Objavio je 20-ak kuvara, i televizijsku publiku učio jednostavnim, zdravim i ukusnim receptima u desetinama serijala, dokumentarnih mini-serija i kratkih emisija o kuvanju. Ističu se Džejmijevi “Obroci za pola sata”, “Obroci za 15 minuta”, “Revolucija hrane” u kojoj je učio stanovnike najnezdravijeg grada u Americi kako da se zdravo hrane, “Džejmijeva Velika Britanija” i drugi.

U “Džejmijevoj kuhinji”, obučavao je neprivilegovane mlade ljude za kuvare, kako bi ih izvukao iz teške društvene ili materijalne situacije. Bio je inspirisan činjenicom da je i sam bio nemiran klinac, koji je lako upadao u nevolje. U njegovim restoranima “Fifteen” širom sveta rade učenici iz tog šoua.

Od 1993. je u vezi sa bivšom manekenkom Džulijet Norton, odnosno “Džuls”. Venčali su se 2000, i dobili četvoro dece – Popi (2002), Dejzi (2003), Petal (2009) i Badija (2010).


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila