Nakon tragične smrti, prikupljeno je oko 2.000 potpisa da se preimenuje ulica u kojoj je rodna kuća legende folk muzike Šabana Šaulića, međutim od toga, barem za sada, neće biti ništa.

Inicijativa je podrazumijevala da se Ulica Avde Karabegovića preimenuje u Ulicu Šabana Šaulića, no dva i po mjeseca kasnije žitelji ove ulice su od svega odustali.

Pred namjerom stanovnika ove ulice, u Šapcu poznatoj kao “Mala” da izmjenom imena ulice zauvijek sačuvaju uspomenu na pjevača čija se rodna kuća takođe nalazi u njoj, ispriječila se odluka gradske komisije za imenovanje ulica i trgova.

Kako je Telegraf ranije objavio, inicijativa je upućena gradskoj komisiji preko Mjesne zajednice Kamenjak, ali nije ni razmatrana pošto nisu priloženi potpisi građana.

– Inicijativu gradskoj komisiji smo zvanično podnijeli na osnovu odluke Savjeta mesne zajednice. Komisija je, međutim, tražila da se u roku od 15 dana prikupe potpisi građana iz te ulice. Pozvali smo ljude iz te ulice koji su pokrenuli peticiju nakon smrti Šabana Šaulića i oni su rekli da sada ne mogu da prikupe potpise svih građana – kaže Janko Milovanović, predsjednik Mjesne zajednice Kamenjak.

U Mjesnoj zajednici su pripremili formulare za izjašnjavanje građana, ali nisu ni pokušavali da nanovo prikupljaju potpise.

– Građanima bi trebalo pošteno predočiti da će u slučaju promjene ulice morati o svom trošku promijeniti sva lična dokumenta. To nisu male cifre, pojedina domaćinstva bi morala izdvojiti i više od deset hiljada dinara za novu ličnu kartu ili pasoš. Siromašni ljudi žive u toj ulici, nemaju novca i to bi bio veliki namet za njih. Problem bi nastao i u slučaju da je većina potpisala, neko bi se bunio, a teško je vjerovati da bi svi građani potpisali – dodaje Milovanović.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila