Cenjena pevačica Biserka Mišić ostala je u sećanju mnogobrojnoj publici po pesmama koje je snimila u mladosti. Radi se o divnim kopozicijama u tradicionalnom duhu koje odolevaju vremenu, traže se i emituju na radio progamima i pevaju  na raznim prigodnim veseljima. Biseerka ih peva toplo, umilno, čuje se šumadijski stil  i veliko vokalno umeće. Podsećanja radi, to su pesme: Za rođendan tebi sine, Bolje da sam sede kose plela, Sve uzalud beše moja nada, Vragolasta sam devojka, Dolinom se frula čuje, Danas je tvojoj ćerki svadben dan, Pod suncem se samo jednom živi… i mnoge druge.

Mnogi je znaju kao ćerku čuvenog harmonikaša Dragoljuba Mišića, zvanog Draga Kec!

Vodile smo srdačan telefonski razgovor. Razlog je njena nova pesma.

Napravili ste, Biserka, jedno vreme pauzu, nije Vas bilo u diskografiji ? Hoćete nam reci nešto više o tome i o novoj pesmi koju ste snimili?

– Tačno je da sam napravila pauzu sve do prošle godine. Jednostavno ušla sam u jednu mirniju životnu fazu. Živim u Los Anđelesu, Kalifornija, sa suprugom Brankom i sinom Brajanom. Sreća koju mi oni pružaju ispunjava mi dušu.  Pošto sam veliki deo svog života pevala, poželela sam se muzike, napisala sam prošle godine pesmu “Sine mamino zlato” i uradila melodiju. Posvetila mom voljenom sinu.

Ko je uradio aranžman?

– Moja draga prijateljica harmonikašica Aleksandra Milošević preporučila mi je Acu Sofronijevića i njegov orkestar, takođe sa njim me je upoznala! On je uradio aranžman za pesmu .

Kako je bilo sarađivati sa Acom Sofronijevićem, poznatim virtouzom na harmonici? Znamo svi da ima  jedan od najboljih orkestara u Srbiji, možemo reći i šire. Sviraju u veoma popularnoj emisiji “Nikad nije kasno.”

– O Sofronijeviću bih mogla da pričam satima, sve najlepse. Pesmu je odmah prihvatio da radi. Stvorio je vrhunski aranžman. On je divan dečko i veliki umetnik.

Vi ste uradili i video za istu pesmu? 

– Jesam, uradila sam video, snimala sam ga u Smederevu, postavljen je na Yutube.

Da li Vam nedostaje zavičaj; idete li u Srbiju?

– Apsolutno, svake godine idemo u Srbiju. Pesma i Šumadija su mi u srcu i mnoga draga familija i dragi prijatelji!

Recite nam razlog zašto ste došli u Ameriku i zašto ste ostali?

– U Ameriku sam došla na tureju; na poziv pokojnog  legendarnog muzičkog para Steve Teodosijevića i Esme Redžepove.Turneja je bila po Americi i Kanadi i trajala je 45 dana. Uredne smo imali papire Radio Televizije Srbije koju smo zastupali. Oni su se vratili sa grupom ja sam ostala. Za dve godine sam dobila državljanstvo i kasnije se udala. Život sam ispunila. Malo Smederevo, malo Los Anđeles.

Kada biste imali moć da li bi ste promenili nešto na našoj današnjoj muzičkoj sceni?

– Iskreno, dala bih više prostora tradicionalnoj muzici; približila je mladima. Mi imamo veliko muzičko blago a mnogi vole samo tuđe…

Od mlađe pevačke generacije koga biste izdvojili?

– Ima jako mnogo mladih pevača koji dobro pevaju, ne bih nikog izdvajala!

Čula sam pesmu, veoma je lepa. Da li nam nešto novo spremate?

– Već odavno imam snimljenih 8 pesama koje je uradio Novica Negovanović. Na jesen ću objaviti jednu pesmu.

Zašto samo jednu ?

– Odlučila sam da objavljujemo jednu po jednu. Sve su pesme lepe i svakoj želim da dam prostornu pažnju.

Želimo Vam mnogo uspeha sa novim pesmama. Za kraj šta biste poručili našim čitaocima?

– Hvala, takođe i na prostoru što ste mi ukazali! Svim Vašim čitaocima bih pre svega poželela zdravlje i sreću! Poručila bih im da čuvaju i vole svoje najdraže. Da se druže, smeju, uživaju… Da čitaju vaš portal i preporuče ga i drugima jer vi pišete o muzici i umetnosti a to je divno. Veliki pozdrav svima…

Za kraj, evo i linka za pesmu “Sine mamino zlato”. Poslušajte i pogledajte, izuzetna je:

Slavica Momaković


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila