Nova godina je takoreći na pragu. Još nešto više od dva meseca i ovoj, da ne kažem, sumornoj, 2018. ćemo reći – good bye, a sa mnogo nade i želja dočekati Novu. Kao i svake godine, u Australiju nam za novogodišnja veselja, u koja, osim dočeka Nove, spadaju i Božić i Srpska nova godina, odnosno Stara ili Vasilica kako ko zove, dolaze poznata imena estrade.

Ovom prilikom najavljujem vedete našeg melosa, a to su Vera Matović i Milomir Miljanić Miljan koji nam dolaze u pratnji velemajstora na klavijaturama Raška Razvigora Spasojevića. Njemu će se ovde pridružiti i naš lokalni velemajstor Dragan Vujadinović.

Za najluđu noć, Vera i Miljan će nastupiti u Sidneju, tačnije u Srpskom centru u naselju Bonnyrigg. Za Melburn se sele posle dve nedelje gde će na dočeku Srpske nove, nastupiti u Srpskom sportskom centru Keysborough. Detalje za oba nastupa možete videti na našem Portalu u reklamama.

Meni preostaje da našim čitaocima napišem koju reč o našim dragim gostima. Vera Matović je diva estrade. Njena diskografija je prebogata da bi stala na jedan list. Ipak, da spomenem neke od njenih čuvenih hitova i to hronološki od 1974: Pomiri se sudbinom, Sve ili ništa, Od nemila do nedraga, Skloni mi se s puta, U srcu sam te zaključala, Prekide se lanac sreće, Lepi Marijo, Nisi me na putu našao, Ne mogu da se odvojim od tebe, Nije greška već namera, Najdraži gost, Sačekaj me ljubavi, Belu bluzu suza kvasi, Zakuni se oko moje, Hajde da se budimo u dvoje, Javi se, javi, Po mojoj si volji, Ja znam lek za ostavljene, Halo, halo, gde ideš večeras, Samo jedan minut, Volim te k'o Boga, Volim te, Kriva sam, Živeli zaljubljeni, Ljuljaj me sudbino, Kakva je ovo godina, Ti si sve što znam, Čije su ono oči, 18 dana, Varaju me tvoje oči, Ljubavni virus, Miki Milane, Skockala se strina, Samo s'tobom lolo, Zapevajmo svi siroti i bogati, Imam 20 eura… Ovo je i više nego dovoljno da je svrstamo u legende narodnog melosa.

Treba spomenuti i to da je početkom 80-tih glumila (pevala) u dve izuzetne komedije “Kamiondžije 2” i “Sok od šljiva”.

Ono što Veru čini izuzetnom uvek je svoj privatni život držala daleko od profesije, pa sa te strane nije bila meta žute štampe. Njen uvek široki iveseo osmeh i najkamenije je bacao na kolena I ja baš nikada nisam sreo nekoga ko bi za ovu divnu ženu rekao neku ružnu reč. Poslednjih godina se ističe šaljivim pesmama koje, kako kažu, leže srcu i neizbežne su na skoro svakom veselju.

U Australiji je boravila nekoliko puta i uvek je ostavljala dobar utisak pa je s toga, uvek rado viđena. Nema sumnje da će i ovoga puta zapaliti scenu, kako u Sidneju tako i u Melburnu.

Njen kolega, pevač i guslar sa Kosmeta, Milomir Miljanić Miljan je takođe često boravio u Australiji gde je ostavio dobar utisak i zauvek sebi otvorio vrata. Mnogo puta širom regiona i Evrope, nastupa zajedno sa Verom, pa će to svoje muzičko druženje nastaviti i na petom kontinentu. Miljan je, za informaciju, čak pet puta bio šampion u guslanju na nivou tadašnje SRJ pre nego što je odlučio da se oproba u narodnoj i pop muzici u ulozi interpretatora. Njegova solo karijera zapravo počinje 2005. kada je izdao album “Postadosmo dva naroda”. Posle toga slede i albumi: Izbeglica, Da se ne zaboravi, Idem tamo đe me vole, Buntovnik…

Miljan je kompletno vezan za muziku pošto je, osim pevanja i komponovanja za kolege i vlasnik izdavačke kuće “Astron” u Beogradu gde i živi.

U svom bogatom muzičkom životu izdao je oko 30 albuma što je podatak za skidanje kape. Činjenica da će ih pratiti, ne bilo ko, već proslavljeni muzičar Raško Spasojević Razvigor kome će pojačanje u pravom smislu reči biti naš lokalni velemajstor Dragan Vujadinović na najlepšem instrument, harmonici, samo je razlog više da se njihovi nastupi ne smeju propustiti.

Bez sumnje da će ovi vrhunski umetnici privući veliku pažnju, a mi vam, dragi čitaoci, preporučujemo da što pre obezbedite mesto za najluđe noći uz Veru, Miljana, Razvigora i Dragana.

RADE BERAK

Za kraj, evo i dva linka naših dragih zemljaka-umetnika, pa uzmite oduška i poslušajte:https://www.youtube.com/watch?v=CZn49MK5itE i https://www.youtube.com/watch?v=OrnBVQ8_dog

GALERIJA:


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila