Poznato je da je Čačak dao mnoga poznata imena srpske estrade; da spomenemo samo neka: Miroslav Ilić, Vera Matović, Dobrivoje Topalović, pokojni Milan Babić, Rade Jorović, Miroslav Radovanović, Bora Đorđević Čorba… Tako i naši iseljenici u Americi imaju svoju Čačanku, odličnu pevačicu ali i školovanu ženu.

Zorana Bojanović je rođena u Čačku, ali sticajem okolnosti već duže vreme živi i radi u Čikagu. Po zanimanju je elektroinženjer a, po sopstvenom priznanju – u srcu je pevačica. Zorana je u muzičke vode uplovila kao rok i pop pevačica! Međutim, u Čikagu će sresti već poznatu estradnu umetnicu Slavicu Momaković, nešto kasnije i virtouza na harmonici Lela Nika, zbog kojih će zavoleti narodnu muziku. Ona nikada ne krije da joj je baš Slavica omogućila da se definitivno opredeli za narodnjački melos mada, po potrebi, kako sama kaže, zapeva i zabavnjake. Sve po želji publike.

Ova prekrasna pevačica i osoba svuda je rado viđena. Snimila je 3 singla za produkcijsku kuću SEZAM u Beogradu i to numere: Vatreno sunce, Ceo svet pod nogama (uradila jer i video pa čitaoci mogu pogledati na Youtube) i Lepa Zoka, koja će joj postati i nadimak. Tekst i muziku za sve tri pesme uradila joj je Slavica Momaković, što je svakako prijatno iznenađenje pošto smo je poznavali kao pevačicu, dok su aranžmani delo maestra Lela Nika.

Lepa Zoka upravo završava novu pesmu za koju kaže da će biti pravo iznenađenje. Nije htele puno da govori o njoj osim da je u pitanju narodnjak, da je obožava i da će do Nove godine izaći iz produkcije!

Ova školovana Čačanka, rekosmo, tokom nedelje radi u svojoj profesiji elektroinženjera, dok je vikend rezevisan za nastupe žirom američkog kontinenta. Svoj privatni život strogo odvaja od profesionalnog i srećna je što je uspela da uskladi, kako kaže, porodicu i muziku. U svemu tome, Lepa Zoka nađe i vremerna da pogleda dobar film, da pročita lepu knjigu.

Nama, na kraju, preostaje da joj poželimo mnogo uspeha na profesionalnom planu u obe branše i da je sreća i dobro zdravlje prate u životu. I, normalno, da nas što pre obraduje novom pesmom!

RADE BERAK 

O Lepoj Zoki će svakako biti još dosta reči na našem Portalu. A čitaocima preporučujemo da otvore ovaj link, da je vide i čuju:

FOTO GALERIJA:


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila