Najavata za spektаkularniot koncert na svetski poznatiot muzičar Sting, koj za prv pat ќe nastapi vo Saraevo na 19 Mart 2022 god vo “Zetra”, predizvika vistinska balkanska euforija za koja so denovi izvestuvaat regionalnite mediumi, a posebno gordi sme tokmu nie makedoncite zatoa što ovoj nastan e vo organizacija na našata proslavena “Avalon Produkcija”.

Prviot čovek na “Avalon”, Boban Milošeski denovive po toj povod beše vo poseta na Saraevo, a tamu ostvari sredba i so gradonačalničkata Benjamina Kariќ, koja vo svojot kabinet go ugosti gostinot od Makedonija i lično mu se zablagodari na angažmanot, izrazuvajќi želba i podgotvetnost za prodolžuvanje na koncertnata sorabotka so “Avalon”.

Od druga strana pak Milošeski veti deka ḱe se obide vo 2023-ta na “Koševo” da se sluči golem stadionski koncert, edinstven vo regionot. Na krajot od sredbata koja traeše 45 minuti, gradonačalničkata Kariḱ mu podari na Milošeski monografija za Saraevo.

Podgotovkite za koncertot na Sting veќe se vo tek.Toj doagja vo Saraevo so svoja kompletna produkcija, so sound, light i video prezentacija, što od start vetuva vistinsko svetsko doživuvanje.

Posebno sme vozbudeni pred ovoj muzički spektakl, zatoa što posle stotina organizirani koncerti vo izminatite 15 godini na najgolemite muzički iminja vo Skopje, Belgrad, Zagreb, Ljubljana, Sofja, Bukurest, so Sting za prv pat go rabotime Saraevo – veli Boban Milošeski.

Na koncertot ќe može da prisustvuvaat site koi ќe priložat dokaz za vakcinacija ili go preležale covidot vo poslednite 6 meseci, a ќe bide osigureno i testiraje pred samiot vlez vo salata.

Koncertot e planiran da traee okolu 2 časa, a publikata ќe može da uživa vo najgolemite hitovi na proslaveniot Sting kako što se: “Every Breath You Take”, “Message In A Bottle”, “Englishman in New York”, “Fragile”, “Shape Of My Heart”, “Desert Rose”, a istovremeno ќe bide i promocija na negoviot nov album „The Bridge“ koj izleguva denovive i veќe beše najaven so radiskiot hit-singl “Rushing Water”.

Inaku interesno e deka ovoj koncert e najaven samo četiri meseci pred negovoto održuvanje, što e svoeviden kuriozitet, zatoa što vo princip golemite svetski zvezdi koncertnite nastapi gi najavuvaat cela godina odnapred, što znači deka kartite treba so vreme da se obezbedat kako bi možle da uživate vo ovoj muzički nastan na godinata…

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila