Dugotrajnim aplauzom i ovacijama oduševljene publike u prepunoj koncertnoj dvorani Lisinski, sinoć su dočekane i ispraćene “The Frajle”. Ova tročlana novosadska pop atrakcija – Nevena i Jelena Buča i Nataša Mihajlović, ambasaadorke dobre zabave, još su jednom svedočile tome koliko ih zagrebačka publika voli i koliko ih je nestrpljivo iščekivala – pune 4 godine otkako su u proleće 2020. rasprodale čak tri koncerta zaredom.

Da je ljubav između The Frajli i njihove publike itekako postojana, videlo se iz pesme u pesmu jer je cela dvorana čitavo veče plesala i pevala u glas s ove tri lijepe dame.

S čarobnim vokalima i neverovatnom harmonijom, popularne The Frajle su osvojile srca publike već s prvim taktovima. Kao krunu svog nastupa u Lisinskom, na pozornicu su pozvale svoje prijatelje – Sanju Doležal i slovensku zvezdu Luku Basija koji su im se pridružili u izvođenju pjesme “Prijatelj”, njihovog poslednjeg singla i svojevrsne himne i ode pravom prijateljstvu koje povezuje ove dame. „Od prvog trenutka kad su mi Frajle poslale poziv da im se pridružim u pesmi Prijatelj, zaljubio sam se u pjesmu, ali i u Frajle. Zagrebačka publika i ja oduvek imamo posebnu povezanost, a zajednički nastup s Frajlama u ovako raskošnoj dvorani svakome je dobitna kombinacija i velika čast. Jedva čekam da ovu muzičku čaroliju uskoro ponovimo i u Sloveniji“, istaknuo je Luka Basi, slovenački pevač.

„Meni je Lisinski domaći teren, ali sam jako ponosna što sam tu s The Frajlama na njihov 15. rođendan, jer ih znam otkad su se rodile. Prijateljice smo sigurno posljednjih deset godina i ponosna sam na to što i kako rade. Snažne i prelepe žene koje mogu biti uzor“, istaknula je nostalgično Sanja Doležal. Posebna gošća bila je i čuvena violončelistica Bernadett Nyári, koja je zbog ove posebne prigode stigla iz Miamija.

Sinoćnji koncert bio je prvi u istoriji The Frajli na kojem je publika bila deo kulise. Naime, interes za koncert je bio toliko velik da nije bilo dovoljno mesta za sve obožavatelje, osim na pozornici. Logično, niko se nije bunio jer ovo je bio dodatni spektakl za nekoliko stotina srećnika koji su se našli na tim mestima.

Bilo je teško na kraju koncerta oprostiti se s očaranom i zadovoljnom publikom koja je, očekivano, tražila još.

“Čim smo sišle s bine, u garderobi smo se rasplakale. Sve emocije smo večeras podelile s publikom i ona s nama. Duboko smo dirnute ovim koncertom, a posebna je bila pjesma “Prijatelj”, jer su nam došli prijatelji iz cele regije koje nismo dugo videle zbog turneje i roditelji. Ovu ljubav večeras ne može dočarati niti jedan snimak na YouTube-u. Duboko smo zahvalne što znamo da su ljudi došli iz svih krajeva Hrvatske. Hvala svima koji su došli, kupili kartu, odvojili vrijeme u današnje doba kada sve možete pogledati online”, poručile su vidno ganute Frajle.

Nakon koncerta, dvorana je odjekivala dugim aplauzom i ovacijama, dok je publika polako kretala prema izlazu, noseći sa sobom nezaboravne trenutke provedene uz The Frajle. Nema sumnje da će njihov nastup u dvorani Lisinski ostati urezan u sećanjima kao jedan od vrhunaca njihove karijere i muzicke scene u regiji.

Ivana ĐORĐEVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila