Kada sam u nedelju, na Svetosavskom saboru u manastiru u Ilajnu, na podijumu video dobro poznata muzička lica, znao sam da će sve biti na vrhunskom nivou. Videh stojeći baner na kojem je pisalo “Imperial Band” a iza njega velemajstori svog zanata: Goran Sablić zvani Versace, čovek koji je pratio neka od čuvenih imena estrade sa prostora Ex-YU. Ovoga puta je svirao orgulje mada mu ni jedan instrument nije stran, pogotovo harmonika. Do njega za bubnjevima, svestrani muzičar Miki Šuša, pa onda za orguljama Pavle Nedučić koji je nastavio familijarnu tradiciju sviranja i, ispred njih dobro poznata faca sa harmonikom Aleksandar Stevanović, nekada poznati fudbaler srpskih klubova u Viktoriji.

Goran Sablić Versace

Miki Šuša

Pavle Nedučić

Aleksandar Stevanović

Bi mi drago što se pod tim imenom “Imperial Band” okupiše tako moćna imena što u budućnosti garantuje velike i nezaboravne nastupe. Versace je došao kao gost a otišao kao punopravni član benda.

Sanja Ubiparipović

Nikola Cabo

Sama svirka be bi bila to što jeste da nije bilo vokala. A oni moćni i razorni u likovima ili bolje reći – glasovima, Sanje Ubiparipović ćerke legendarnog Raće Radojičića, što potvrđuje da iver ne pada daleko od klade i, naširoko poznatog i omiljenog Nikole Cabe.

Petar Mrakić (prvi desno) sa vladikom Siluanom i protom Momčilom Vukšom

Kad smo kod muzike, moram pohvaliti i protođakona Petra Mrakića iz Sidneja koji je otpevao par pesama posvećenih velikom srpskom prosvetitelju Sv Savi. Svojim dubokim glasom nas je potsetio da bi komotno mogao pevati bariton u svim operama sveta.

Sve u svemu, “Imperial Band” krupnim koracima osvaja ovdašnju estradnu scenu i naš Portal im u tome želi mnogo sreće i uspeha.

R.B.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila