Se čini deka Lambe Alabakovski odlično go odraboti marketingot pred samoto finalno puštanje vo eter na svojot najnov singl “Degidi” koj na 25-ti dekemvri i svečeno ќe ja ima svojata promocija. Pred samo nekolku dena pejačot krena golema fama vo javnosta so postot posveten na koleškata Tea Tairoviќ, vo koj se požali na statusot što go ima kako makedonski izveduvač vo sopstvenata zemja, koja ja nareče “Udbaška” i najavi otseluvanje od istata!?!

No, ne samo što ne se iseli, tuku se čini deka reakcijata koja ja predizvika e odlična uvertira za negovata nova pesna “Degidi” za koja posle se ќe ima mnogu pogolem interes i ќe bide mnogu potemelno preslušana.

Aranžmanot na pesnata go potpišuvaat aktuelnite Darko Dimitrov i Nikola Micevski, dodeka pak Dimitar Andonovski bil zadolžen za violinite, a koleškata Nina Janeva za pridružnite vokali. Video story prikaznata e delo na “Zaga” produkcija, a Lambe Alabakovski so ovaa ubava makedonska pesna osven što ja zaokružuva godinata, odbeležuva tokmu ovoj mesec i polni 19 godini od prvoto pojavuvanje na domašnata muzička scena.

-„Pesnata stoeše vo fioka okolu 12 godini nekako sè mislev sega, utre, zadutre, no njaverojatno trebala da sozree za da se najde vo eterot i pred mojata publika i site onie koi ja sakaat makedonskata tradicionalna pesna. So ovaa pesna i oficijalno sakam da go najavam noviot proekt što ḱe izleze slednata godina, koga ḱe odbeležam eden ubav jubilej – 20-godišnina od početokot na mojata profesionalna muzička kariera“, veli Lambe.

Proocijata na “Degidi” ќe se sluči vo Skopje, vo kafe-barot “Mint” vo naselbata Kisela Voda, a početokot e zakažan za 11.časot.

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila