Lepa Đorđević, predivna dama, iskonskog glasa i umetnica koja je krajem devedesetih na našoj sceni pokazala najlepšu stranu jedne estradne umetnice, svoju karijeru dovela do vrhunca isključivo svojim radom i besprekornim vokalnim sposobnostima, bez skandala i velike medijske pompe, izdvojila se i zapamćena je po lepim manirima i kvalitetnom pevanju.

Krasila je mnoge televizijske programe, muzičkog karaktera, bila tražena na svim prestižnim manifestacijama, koje su okupljale vrhunske izvođače, uvek je blistala, kako glasom tako i stasom.

U jeku svoje velike popularnosti, Lepa Đorđević se povukla sa muzičke scene, započela jedan novi život u Parizu, gde je osnovala i svoje porodično gnezdo. U periodu odsustva Lepa je obogatila svoj život i majka je troje dece kojojima je posvećena maksimalno kako i dolikuje odgovornim i pravim majkama.

Na sreću svih nas koji pamtimo ovu divnu damu po njenim predivnim pesmama i lepoti sa kojom je Bog nagradio, Lepa se vraća na velika vrata na muzičku scenu, sa puno elana i entuzijazma u želji da nastavi tamo gde je stala.

Eksluzivo za naš Portal “Svet Australia“ dala je jedan fantastičan intervju u kome ćete sigurno uživati. Otvorene duše, uz jedan iskren razgovor, prošli smo kroz mnoge etape njenog života i rada, saznali zašto je toliko dugo nije bilo i kako je prolazio njen period “mirovanja” a i otkrila nam je šta nam je to priprema i sa čim će obradovati ljubitelje dobre naradone muzike i njenu publiku.

Poštovanje za Vas Lepa, toplu dobrodošlicu i povratak među zvezde gde Vam je i mesto, od srca Vam želim lično, kao i u ime našeg Portala “Svet Australia“. Vaš povratak na estradnu scenu sigurno će obradovati sve ljubitelje i poznavaoce dobre narodne pesme. Nije Vas bilo desetak godina i Caš povratak sada će zasigurno nadoknaditi sve ono što publika očekuje od jednog tako kvalitetnog umetnika kao što ste Vi. Da započnemo naše druženje uz pitanje – zašto Vas toliko godina nije bilo i šta ima novo kod Vas?

Pozdrav od srca Vama i Vašim pratiocima i hvala puno na interesovanju da posle ove duge, duge, duge medijske pauze, vam se obratim na ova način. Kao što ste i rekli, moje preseljenje za Fracusku i moj porodični život je bio prioritet i moja karijera je sa razlogom bila zaustavljena.

Posto sam zaista u periodu aktivnog bavljenja muzikom vredno radila, postigla dosta toga i ponosno mogu reći, da bez obzira, što sam fizički bila odsutna, taj trag koji sam ostavila mi otvora puteve za povratak.

Da li su Vam sve ovo vreme nedostajali javni život, studijska snimanja i nastupi?

Kako da ne, deset godina jeste značajan vremenski period. Ja se muzikom bavim od svojih tinejdžerskih dana, na to sam navikla i tako živim od najranijeg perioda svog života. Tri puta sam se ostvarila kao majka, imala sam pune ruke posla, i nisam osoba koja radim nešto polovično, tako da sam poređala svoje životne prioritete. Čekala sam da dečica odrastu malo i razumeju zašto je mama odsutna, bila sam njima apsolutno posvećena. Nedostajalo mi jeste dosta, ali sam znala da ću se svojoj profesiji vratiti kad za to dođe vreme. Sada je ovo pravi momenat, nekako su se složile kockice. Porodica mi je velika, velika podrška. U vreme moje medijske pauze ja jesam radila koliko su mi obaveze dozvoljavale, samo nisam ništa snimala, jer je bilo jako teško ispoštovati emisije i gostovanja u istom paketu a živeti u Francuskoj sa troje malo dece i nisam želela tako nešto raditi i oduzimati i deci i sebi od majčinstva jer njihovo odrastanje mi je prioritet.

Vi zaista imate sa čim da se pohvalite. Veoma mladi ste radili muzičke projekte koji, em su zahtevni, em traže izvođače sa velikim iskustvom, mislim na Vaš prvi album koji ste otpevali na vlaškom jeziku. Niste nikad pratili trendove, već ste dušu poklanjali pesmama koje ste Vi voleli i osećali. Sada u ovoj novoj etapi, hoćete li menjati nešto što se muzičkih pravaca tiče ili ćete ostati dosledni dobroj narodnoj pesmi?

Ovo ste lepo zapazili, jeste da ja imam jednu impresivnu listu albuma i muzičkih projekata. Imala sam taj neki period kada sam koketirala sa tim nekim modernim melosom, ne bih se više vraćala na to, ja sam od početka u taboru narodnih pevača, ja sam pevačica narodne muzike i volim ta naša narodna veselja. Ne preferišem praćenje trendova po svaku cenu i ostajem u ekipi narodnjaka i u budućem vremenu.

Kakvi su Vam planovi za naredni period i da li spremate nove pesme?

Trenutno je u toku promocija nove duetsku pesme koju sam uradila sa mojom dragom najboljom prijateljicom Canom. Imam još dosta pesama koje čekaju svoj pravi momenat, povratak na scenu je singl “Ljubav majčina”, pa je bio festival pod okriljem RTS. Planovi jesu da se ispoštuju te nove pesme da se isprate što bolje medijski, planova ima ali imam mnogo više želja. Ja želim i iskreno se nadam da će publika osetiti i prepoznati svu tu ljubav koju sam utkala u nove pesme i sa kojim žarom pristupam svemu tome, jer mi je stvarno sve ovo nedostajalo i putovanja i nastupi i snimanja kontakt sa publikom i to baš mnogo.

Uradili ste lepu duetsku pesmu sa Vasom koleginicom i prijateljicom Ćanom. Cija je ideja bila za tako jednu lepu i emotivna pesmu?

Ideja za duetsku pesmu sa Ćanom se spontano desila, pre mnogo, mnogo godina. Pošto smo ja i Ćana slične i duhom i idejama i stilski smo jako slične, imale smo obostranu ideju da snimimo duet. Sve ove godine nije se javila pesma koja je bila interesantna za nas i evo sada, Ljubo Keselj i Teša Mrkonjić su nam ponudili ovu pesmu, na prvo slušanje i ja I Ćana smo imale istu reakciju, kada smo saslusale pesmu da smo zaplakale a kad takvu emociju izazove u nama na prvu loptu to znaci da je to – to! Ta pesma je pronašla nas, koja definitivno opisujuje odrastanje i Ćanino i moje, jer mi nismo rođene sa “zlatnom kašikom u ustima“. Sve se poklopilo i naša energija i naši glasovi. Kroz ovu pesmu su opisani i neki naši životni momenti i mi smo to stopostotno iznele srcem. Nadamo se da će publika to prepoznati, i da ta sestriska ljubav koju mi negujemo iako nismo krvno vezane, dušama jesmo sigurno.

Dosta se toga promenio kod nas od perioda kada ste bili u jeku popularnosti do danas, kada je naša estrada u pitanju. Mislite li da ćete se i sada lako snaći i dobiti zasluženo mesto na osnovu prijašnjeg rada ili će to biti malo teže?

Da, dosta se toga definitivno promenilo. Puno se generacija i pevača dogodilo za ovih dest godina, svako od njih je ostavio neki svoj lični pečat. Treba sve to ispratiti i ići u korak sa svim tim. Ja lično želim da ponudim publici ono što ja jesam, mislim da iskreno radim svoj posao, svim se srcem zalažem da ponudim ono što imam i znam najbolje, nisam neki megaloman da očekujem sad neku mega slavu, zadovoljna sam da ljudi prepoznaju moju emociju sa kojom nastupam, da me podržavaju i da se publici dopadne to što radim. A sada trendovi kao trendovi sve je to relativan pojam. Svaki pevač ima svoju publiku i mislim da za sve nas ima mesta na tom putu i nema bojaznosti da će nešto biti lošije u odnosu na sve ono što sam pre radila. Ja sam za ovih deset godina napredovala i pevački i mentalni sklop ojačala, neuporedivo zrelija u svim sferama. Mislim da će se to osetiti i to nikako ne može biti gore već samo bolje.

Koja razlika je Lepe Đorđević u privatnom životu i onu kakvu je publika poznaje?

Skoro da nema nikakve razlike. Ja sam jedino u privatnom životu opuštenija, bez šminke u prirodnom izdanju. Veoma sam pristupačna kako van scene, tako i kada sam na sceni. Nemam problem sa tim da popijem kaficu sa dobronamernim osobama, slava i prepoznatljivost su mi uvek donosili dobro a to sam dobila zahvaljujući publici i zašto bih imala problem da se družim i živim normalan život kao i sav normalan svet. Spontana sam i nikakvog razloga nemam za neka glumatanja. Ja sam pevačica narodne muzike koja i živi i peva iskreno.

Vi ste se preselili zvanično u Beograd i da li je to za sada Vaše stalno boravište?

Da, pre godinu dana smo zvanično doselili u Beograd i to je ono što smo želeli i porodica i ja. Sada samo svoji na svome i nemamo planova za menjanje lokacije. Tako da odavde biće mi mnogo lakše da radim i svi kojima sam interesantna za saradnju dobro su došli. Ako želite možete da me zapratite na mojim stranicama FB, Instagramu i YouTube – uvek ću rado odgovoriti na sve vaše pozive i zdravu komunikaciju.

Lepa, hvala na izdvojenom vremenu, želimo vam sreću u daljem radu, kako poslovno, tako i privatno. Vaša poruka za kraj našeg druženja bi bila koja?

Hvala i Vama. Bilo mi je zadovoljstvo odgovoriti na sva Vaša pitanja i nadam se da ćete uživati u svemu onome što predstoji i što ću prezentovati u skorijoj budućnosti. Uživajte u dobroj muzici, slušajte kvalitetne pevače i muziku. Trudite se da budete zdravi i srecni. Ja vas ljubim i želim vam svaku srecu ovog sveta, vaša Lepa Đorđević.

Skađana BOJOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila