Ovaj jubilarni, 10-ti po redu Festival koji je prerastao u prelepu tradiciju održan je u strogom centru Sidneja. Iako kiša i to velika padala u subotu i nešto malo u nedelju, posećenost je bila na vrlo visokom nivou.
Iznenađenje Festivala je bio dugogodišnji voditelj od samog osnivanja, dakle 10 godina, Stefan Popović koji je iz Srbije došao kako bi i ove godine vodio ovu uspešnu manifestaciju. Sa njim je u ulozi ženskog voditelja bila Katarina Stefanović tako da je ovaj tandem u subotu odradio odličan posao dok je dan kasnije samo Stefan je nastavio započeto.

Stefan Popović

Svečanost su uveličali episkop australijsko-novozelandski g. Siluan koji je otvorio Festival, dok su u nedelju čast da govore imali Ambasador Srbije Rade Stefanović, te zvanična lica iz opština Sidneja i John Jeremić koji je zajedno sa direktorom festivala Mihajlom Mijatovićem uz pomoć mladih SOYA, koja je bila glavni organizator, omogućio da ovaj Festival zaživi.

Episkop Siluan

Ambasador Srbije Rade Stefanović

John Jeremić

Mihajlo Mijatović

Naravno, najveću zaslugu kao i u prethodnim godinama snose i nose dobrovoljci koji su se prijavili u velikom broju da pomognu i rade za dobrobit svojih sunarodnika i podnesu sav teret Festivala tako da pljeskavica, ćevapčića i divnih palačinki je bilo na pretek. Samo u subotu je kroz “BEOGRAD BEER GARDEN” prošlo oko 3600 ljudi i po rečima sigurnosnih radnika bilo im je zadovoljstvo raditi jer je sve proteklo u najboljem redu.

(Pritiskom na sliku otvarate galeriju)

Neka slike u prilogu budu najbolji svedok ovog predivnog događaja.

Za “Svet Australia” tekst i foto: Goran DOJČINOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila