Cenjena pevačica narodne, folk i pop muzike Vesna Šuša zvana Kobra, koja živi i radi u Australiji, tačnije u Melburnu, već 7 meseci boravi u rodnom Zadru (Dalmacija, Hrvatska) kao i u Beogradu, gde se posvetila snimanju pesama i promociji najnovijeg hita “Osvani zoro”, takođe i pesmama snimljenim od ranije “Jedna duša a dva tela” i “Nek od muke pozelene”. Ona trenutno vredno završava još dve nove pesme, koje planira da izda na proleće.

Novembar joj je protekao u sniumanju novogodišnjih televizijskih emisija, što ukazuje da je Vesna ovoga puta spojila lepo i korisno, jer uživa u Zadru, starom kraju, u kojem je nadgledala završavanje renoviiranja porodične kuće i ozbiljno unapredila svoju karijeru, što je za svaku pohvalu.

Dok smo vodile ovaj razgovor pesma “Osvani zoro” ugledala je svetlost dana u izdanju ugledne “Sezam produkcije” i već se nalazi na YouTube kanalu, Vesnu je lepa vest obradovala jer se svi njeni planovi ispunjavaju.

Čestitam draga Vesna, sve Vam polazi za rukom i stiže u pravo vreme. Imate odličnu pesmu sa divnim tekstom, melodijom, aranžmanom. Sjajno ste je otpevali, nadahnuto, poletno, šarmantno, pokazali ste kompletno pevačko i scensko umeće. Recite nam ko su autori i kako je pesma nastala?

Hvala veliko! Takst je napisala moja prijateljica i saradnica Mediha Medi Imamović. Kako sam ugledala tekst, stvorila se odmah inspiracija, napravila sam melodiju takoreći za 5 minuta. Iskusni maestro Novica Nikolić Patalo uradio je fantastičan aranžman. Sa Žarkom Timotijevićem direktorom “Sezama” dogovorila sam da pesmu izda i da je snimim za novogodišnji program, što smo i uradili. Sve se božanstveno uklopilo i imam mnogo razloga da se radujem.

Osim na TV Sezam, za koje ste još televizije snimali novogodišnji program i ujedno promovisali pesmu “Osvani zoro”?

Moram da kažem da su me prijatno iznenadili pozivi televizija, da ja nikoga nisam zvala, niti me je neko negde ubacivao. Goran Kostić organizator za pevače za Novu godinu, pozvao me je za KCN televiziju, onda su usledili pozivi da gostujemo Happy TV, rano ujutro emisija Ekskluzivno TV Pink i tako redom, DUGA, SEZAM itd, sve  je nekako išlo samo od sebe. Inače sa Goranom Kostićem na pomolu je saradnja što se tiče novih pesama.

Pored pesme “Osvani zoro”, reklamirali ste još dve i snimili ih za novogodišnje programe, recite nam nešto više o tome.

Da, snimila sam još dve pesme, “Jedna duša a dva tela” tekst i muzika Danijela Kovanović -Deni, aranžman Bane Vasić, i “Nek od muke pozelene”, tekst Zumba a kompoziciju i aranžman uradio je Bane Vasić, njih sam imala od ranije i one se nalaze na mom YouTube kanalu. Želela sam da ih osvežim i na njih skrenem pažnju, jer pesme snimljene za televiziju dobiju novi i večni život, kada god potražite tu emisiju, one su uvek tu.

Učešće u “Nikad nije kasno” skrenulo je na Vas pažnju i na Vaš vokalni kvalitet, postigli ste veliki uspeh. Da li ste posle serijala više bili traženi za nastupe?

Posle takmičenja u čuvenom serijalu “Nikad nije kasno”, na žalost izgubila sam majku. Mojoj tuzi za njom kraja nema… 6 meseci nisam nigde pevala, posle toga je krenula korona, a mi smo u Melburnu to itekako osetili… Nije se radilo dugo. Kada smo konačno počeli raditi, krenulo je nenormalno puno poziva, sa svih strana. A onda sam došla u Srbiju, da snimam pesme i istovremeno u rodni Zadar, gledala sam da se tamo završe poslovi oko izgradnje apartmana. 10. decembra vraćam se u Australiju i nastavljam dalje na dobro poznatom terenu. “Nikad nije kasno” je jedno predivno iskustvo.

Jeste li izgradnju apartmana završili?

Da, radi se o 4 apartmana koji su gotovi i mogu da se izdaju. Još se radi bazen i dvorište, ali i to će biti uskoro završeno.

Da li sebe u budućnosti vidite kao stanovnicu Australije ili planirate da se za stalno doselite u Evropu?

Ja bih definitivno da se doselim u Evropu, Zadar, sa povremenim odlascima u Beograd, to bi bilo idealno. A i tamo bih u budućnosti volela imati svoj stan, međutim, moja deca žive u Australiji tako da me srce vuče njima. Ma neka mene pola godine u Australiji, pola godine u Evropi, iz leta u leto, tako je najbolje.

Kakvi su Vaši poslovni planovi za ubuduće?

Kao sto smo rekli, ovih dana sa vraćam za Australiju, ali već u aprilu vratiću se u Beogarad i moj Zadar. Imam dve izuzetne pesme spremne, koje planiram da izdam za “Grand produkciju”. O njima ćemo više govoriti kada ih budem objavila. Do tada, sve vas voli i pozdravlja vaša Vesna Suša!

Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila