Veličanstven muzički spektakl, kakav dugo nije viđen u Beogradu, održaće se  22. 11. 2022. godine u Dvorani MTS (nekadašnjem Domu Sindikata) u 20 časova, povodom 35 godina karijere čuvenog violiniste maestra Perice Vasića, koji će nastupati sa svojim orkestrom “Gipsy Rhapsody bendom” u kojem sviraju 22 vrhunska muzičara. Organizator koncerta je produkcija “Zvuci Srbije” na čelu sa cenjenim muzičarima Mićom i Nemanjom Kujundžićem. Koliko je Perica Vasić poštovan i voljen među kolegama, govori neverovatan broj učesnika, eminentnih umetnika, koji dobro znaju da će to biti vanserijski koncert sa obiljem kvalitetne muzike različitih stilova, kao i pesama u novim aranžmanima sinfoniskog zvuka.

Nastupiće izuzetni vokalni solisti Bajaga, Aca Ilić, Biljana Jevtić, Radiša Urošević, Slavko Banjac, Nada Topdžagić, Jelena Broćić, Beki Bekić, Jana, Nadica Ademov, Rade Jorović, Raša Pavlović, Danka Stojiljković, Zorica Minić, Nemanja Kujundžić, Perica Vasić, Renato Henc, Nataša Stajić, Barbike, Ferid Avdić, Perica Veljković i Žika Srem.

Sviraće velikani harmonike i sjajni instrumentalisti Bane Vasić, Zoran Vlajić, Misa Mijatović, Aca Čergar, Borko Radivojević, Aca Krsmanović, Aleksandar Kovačević, Muarem Kebić, Ivan Radovanović, Vlada Maričić, Zoran Đorđević, Ante Filipović, Ana Ručner itd, zajedno sa orkestrom, učestvovaće oko 60 pevača i muzičara, što je zadivljujuće.

Sama činjenica da je Perica Vasić potomak legendarnog violiniste Dobrice Vasića i da je u njegovoj plodonosnoj karijeri odsvirao preko 4000 snimljenih pesama za naše popularne pevače i najveće zvezde, o njemu govori mnogo, on je  nezamenjiv umetnik za svaki veliki muzički projekat i značajan događaj. Kada njegova čarobna violina zasvira magične note, tada možemo saznati, kako muzika ume da miluje dušu, iskrade nam suzu i daruje ljubav, radost i veselje.

Vašem jubileju, Perice, tridesetpetogodišnjici uspešne karijere, posvećen je glamuruzni koncert “Crno beli svet” koji je postao muzički praznik za sve učesnike i publiku beogradsku i koji se sa nestrpljenjem očekuje? Među kolegama vlada dobro raspoloženje, kako se Vi osećate, da li je sve spremno za ovaj nesvakidašnji događaj. Zašto po Vama, ovaj program publika treba da vidi i čuje i da dođe u velikom broju?

Osećam se fantastično kao i i sve kolege, hvala svima koji će doći i koji su na neki način pomogli, hvala organizatorima produkciji “Zvuci Srbije”, Mići i Nemanji. Zamislite dvadeset dvoje ljudi iz mog orkestra “Gipsy Rhapsody benda” u novim aranžmanima, specijalno pisanih za ovu priliku, pa još kad zasviraju čuveni velikani na harmonici, to će biti praznik za dušu i uši. Velika mi je čast što će sjajni harmonikaši izvesti numere svako u svom prepoznatljivom stilu i što će publika moći da čuje cigansku, šumadijsku, rumunsku muziku i još mnogo toga… Što će proslavljeni pevači ulepšati na svoj način tu noć. Radili smo redovno probe, sada spremno očekujemo koncert.

Putem medija i društvenih mreža koncert je značajno odjeknuo, koliki je po Vašem misljenju njegov umetnički domet, zašto publika treba da dođe u što većem broju, da ga vidi i čuje?

Umetnički domet koncerta je ogroman, jer će se na njemu čuti vrhunska muzika koju će izvesti elita pevačka i muzičarska. To je jedan prebogat kultuni progam, kakav do sada na jednom mestu nije odavno viđen, po svemu će biti izuzetan i nezaboravan, zato publika treba da dođe, da ga vidi i čuje i da svi zajedno uživamo u njegovoj lepoti.

Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila