Jelena Tomašević čuvena pevačica jedinstvenog raskošnog glasa i vrhunskih autentičnih interpretacija, čest je dostojanstven reprezent naše zemlje na svetskoj sceni. Da joj je internacionalna slava naklonjena i da joj pripada, govori ponovni nastup sa najpoznatijim svetskim tenorom Andreom Bočelijem sa kojim će otpevati dve duetske pesme i jednu sama, na njegovom koncertu 24. novembra u Abu Dabiju. Ovaj muzički spektakl bio je povod za naš razgovor.

Posle veličanstvenog duetskog nastupa sa slavnim tenorom Andreom Bočelijem sa kojim ste pevali dve pesme tokom jula meseca u Beogradu, u okviru kulturne manifestacije “Belgrade River Fest”, usledio je veoma brzo poziv od njegovog tima da nastupate ponovo zajedno u Abu Dabiju. Recite nam, kako je došlo do toga?

“Belgrade River Fest”, kao naša značajna kulturna manifestacija na kojoj se ovog leta dogodio i moj  nastup sa Andreom Bočelijem, inicirao je ponovni susret i saradnju sa slavnim tenorom na njegovom koncertu 24. novembra u Abu Dabiju.

Velika je stvar i to, da ćemo i ovoga puta u Abu Dabiju nastupati u pratnji Sinfonijskog orkestra RTS-a, što je velika čast i najlepša promocija naše zemlje i naše kulture u svetu.

Bočeli je jedan od najpoznatijih umetnika i izvođača na planeti i srećna sam što smo svi mi ostavili tako snažan utisak na njega, da se otvorio prostor za dalje saradnje, koje će biti realizovane u narednom periodu.

Kakave ste utiske poneli sa natupa sa Andreom Bočeliem, da li ste naslućivali da će se Vaša saradnja nastaviti?

Kada govoriomo o Bočeliju i mom ličnom doživljaju, sve što se desilo u Beogradu, toliko je bilo lepo i toliko smo svi bili prepuni najlepših emocija, da smo znali da će se naši susreti i saradnja nastaviti. Srećna sam da su se stvorile okolnosti za to, uz pomoć kulturne platforme i značajnog “kulturnog mosta”, što je “Belgrade River Fest”, koji povezuje naše umetnike i našu zemlju sa svetskim priznatim umetnicima i događajima.

Gde će se održati koncert u Abu Dabiju?

 Koncert ce biti u Etihad Parku, na jednoj od centralnih lokacija prestonice Ujedinjenih arapskih emirata. Inače ceo događaj u Abu Dabiju je povodom trke Formule 1- Grand Prix.

Slavica MOMAKOVIĆ

Photo: Marko OBRADOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila