Pevačkoj gromadi Zoranu Kaleziću, vrhunskom umetniku, reprezentu crnogorske narodne, folk i pop muzike, takođe i umetničke scene stare Jugoslavije, dodeljena je nedavno nagrada za “ŽIVOTNO DELO” u njegovoj kući u Kosovom lugu (Crna Gora) gde je u okruženju najboljih prijatelja proveo prijatan dan.

Iako već godinu dana vodi tešku bitku sa kancerom, poželeo je da okupi prijatelje, da razgovaraju, evociraju uspomene, prisete se priča, druženja, da se sve to začine pesmom, kao u dobra stara vremena. Njegovi prijatelji svi su se odazvali, potrudili su se da mu prirede iznenađenje koje će zauvek pamtiti, lepe trenutke druženja u čemu su sasvim uspeli.

 

Prijatelj Šukrija Žuti Serhatlić uručio mu je u ime PAM-a priznanje za izuzetan doprinos u razvoju i afirmacijie muzičke umetnosti Crne Gore. Od kuće iz koje je potekao KIC Budo Tomović (Dom omladine), dobio je zahvalnicu za veliki doprinos u razvoju ansambla i očuvanju tradicije, dok je koleginica Tanja Šetar u ime Estradnih umetika i izvodjača Crne Gore, uručila mu Nagradu za “Životno delo” za izuzetne zasluge, postignute u muzičkom stvaralaštvu Crne Gore.

Zorana Kalezića doajena narodne muzike, sa nebeskom umetničkom dušom, koja se u svakoj njegovoj pesmi raskošno prelivala, nije bilo teško obradovati, jer sve što je vezano za dobru pesmu i pravu umetnost prihvatao je emotivno, samo je o svojim nagradama uvek govorio skromno, pa i ovoga puta…

“Iznenadili su me moji prijatelji kolege, hvala im, nagrade zaista nisam očekivao, po meni davno sam ih zaslužio. Voleo sam da se skupimo, da sedim sa prijateljima i kolegama u mom dvorištu, da uživamo u druženj, uz pjesmu. I moja Irina da je tu, ona me neguje i čuva kao oči u glavi, bez nje ne bi postojao, odavno. Pjesme je bilo, jer je moj kolega Peđa Nedeljković doveo orkestar. Svi smo pomalo pričali, anegdote, sjećanja itd… Došli su dragi prijatelji, kolege, lekari, profesori. Proveli smo 5-6 sati prelijepog druženja, pa i vrijeme nas je dobro poslužilo”.

Mnogima je poznato koliko ste voljeni u Beogradu, da ste posebno vezani za Dom Sindikata i publiku koja ga posećuje. Koliko znam, Dom Sindikata vas očekuje i organizatori žele da naprave veličanstven koncert za Vas. Šta o tome mislite?

Imam želju, ako mi bude malo bolje, jer očekujem neki lek iz Amerike, da zapjevam u Domu Sindikata i kažem publici: “Dobio sam šansu da vam kažem veliko hvala, za sve godine podrške i ljubavi i što ste mi dali priliku da vam ponovo pjevam! Hvala Beograde”! Mislim da ću moći da pjevam, ali na kraju i da ne mogu, publika će to razumjeti, pjevaće moje kolege koje će tada doći!

Vanserijskom umetniku Zoranu Kaleziću koji je u prebogatoj karijeri prodao preko 20 miliona nosača zvuka i održao brojne solističke koncerte širom sveta, želimo dobro zdravlje, da mu terapije pomognu i da se uz njegove brojne hitove ponovo družemo. Neka Bog čuva našeg Zorana Kalezića!

 

Slavica MOMAKOVIĆ 

 


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila