Svet Australia je već najavio veliki muzički festival renomirane diskografske kuće “Diskos”, koji se održava 23. avgusta u prelepoj Vrnjačkoj Banji. Tačnije o ovom festivalu veoma svestrano i temljito je pisala naša draga koleginica Slađana Bojović, koja na našem Portalu uređuje izdanja iz Zapadne Evrope i Skandinavije. Slađana je u svom elokventnom maniru pojasnila da će se ovaj festival “Diskos Novi Glasovi 22” održati na letnjoj pozornici Amfiteatra u Vrnjačkoj Banji, gde se inače tradicionalno dešava čuveni festival Filmskog scenarija, ali i druge kulturne manifestacije i koncerti. Ovo zdanje koje ima impozantnu veličinu, omogućava posetiocima da uživaju u prelepom ambijentu i akustici, koja doprinosi da pevači zvuče još veličanstvenije, a od 2010. godine ova letnja scena i zvanično nosi ime slavnog doajena filmskog glumišta Danila Bate Stojkovića.

 

Pokrovitelj festivala je Skupština opštine Vrnjačka Banja, a za pripremu samog festivala, njegovu koncepciju, izbor pevača i pesama, kao i celokupni festivalski program, zadužen je gospodin Mija Milutinović sa svojim saradnicima.

Publika u Vrnjačkoj Banji moći će da uživa u 16 novih festivalskih pesama, a među izvođačima je i popularni Miladin Vuković Miločajac, koji je poznat kao vrsni interpretator srpske narodne pesme.

Pravi kuriozitet je što će se na ovom festivalu pojaviti i naša Slađana Bojović i to u zvaničnoj konkurenciji pevača. Ona nije htela mnogo da otkriva pre samog nastupa, jedino smo saznali da se odlučila za prelepu baladu za koju kaže da pogađa sve sentimentalne duše.

Pošto je Slađana poznata kao veoma lepa, vredna i agilna žena, koja pri tom pleni svojom energijom, nismo se iznenadili kada nam je poslala video reportažu sa licu mesta. Ona i g-din Miločajac su obišli najautentičnije delove Vrnjačke Banje i preko video snimka su nas uveli u ambijentalnost  festivalskog događaja, o kojem ćemo svakako pisati i posle samog održavanja.

U nastavku pogledajte lepote ove čuvene Banje i saznajte detalje o festivalu “Diskos Novi Glasovi 22” koji se održava večeras 23. avgusta u Vrnjačkoj Banji…

Poželimo našoj Slađi mnogo uspeha!

Biljana KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila